Prijava

Vaša prijava

FOTO: Velika Gorica dobiva dodatne vrtićke kapacitete, u prostoru VG Goričanke početkom godine otvaraju se tri odgojne skupine

[]

Velika Gorica veliku pažnju posvećuje predškolskom odgoju. Misao vodilja gradskog vodstva je da svako dijete ima mjesto u vrtiću, a kako bi se to i ostvarilo značajni se napori ulažu upravo u stvaranje novih vrtićkih kapaciteta. Nakon što je jesenas s radom započeo vrtić u Maloj Buni i Lukavcu, početkom 2023. 60-ak mališana pronaći će svoje mjesto u vrtiću koji će biti otvoren u VG Goričanki gdje trenutno traju radovi na adaptaciji prostora za tri odgojne skupine – dvije jasličke i jedna mješovita grupa.

-S ovim ulaganjem nastavljamo s onom intencijom koju smo započeli da u svakom dijelu Velike Gorice proširujemo vrtićke kapacitete, kako bi svako dijete imalo svoje mjesto u vrtiću-naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je sa suradnicima obišao radove u VG Goričanki.

-Nakon završetka radova ovdje, pred nama je gradnja dva nova vrtića u Kolarevoj ulici i Pokupskoj ulici u Kurilovcu, dok će u Dubrancu vrtićki kapaciteti biti osigurani u sklopu nove škole- najavio je gradonačelnik.

Na području našeg grada trenutno je oko 3,5 tisuće predškolske djece, a sve je veća svijest roditelja o potrebi uključenosti djece u razne programe, pojasnila je savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade u Gradu Velika Gorica, Arijana Mataga Tintor.

-S velikim veseljem možemo reći da je Grad Velika Gorica dosegao jednu zavidnu razinu jer već sada imamo visok postotak uključenosti djece u vrtiće i jaslice, a ovim kapacitetima doći ćemo do stopostotnog obuhvata- rekla nam je Mataga Tintor, poručivši kako Velika Gorica na nivou Hrvatske pruža dobar primjer prakse.

Direktor VG Goričanke Tomislav Lukšić kazao je kako je vrijednost radova 3,8 milijuna kuna, te da radovi dobro napreduju unatoč početnim poteškoćama kada se krenulo u realizaciju ovoga projekta.

Objava FOTO: Velika Gorica dobiva dodatne vrtićke kapacitete, u prostoru VG Goričanke početkom godine otvaraju se tri odgojne skupine pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.