Prijava

Vaša prijava

POBOLJŠANJE SUSTAVA BICIKLISTIČKE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJU VELIKE GORICE: Do proljeća biciklistička staza od Velike Gorice do Starog Čiča

[]

Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao je radove na izgradnji biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča, ukupne vrijednosti 5,5 milijuna kuna. Nastavak je to projekta “Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području Grada Velike Gorice” u sklopu kojega je prošle godine postavljena rasvjeta na stazi Velika Gorica – Velika Mlaka dugoj 2.8 kilometara.

-Dugogodišnja je želja da razvijemo cikloturizam i povećamo sadržaj koji bi pridonio razvoju rekreacije. Ovim sada projektom naši sugrađani dobivaju mogućnost da će od Čiča do Zagreba moći doći po osvijetljenoj stazi- naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Prvi dio gradnje biciklističke staze uz postojeću prometnicu je završen, a slijedi nastavak radova prema radaru do Ulice Ivana Gorana Kovačića. Ovim projektom izvest će se i spoj do raskrižja kod Veterinarske stanice, za što su sredstva osigurana u gradskom proračunu. Kako smo mogli čuti za obilaska uz stazu će biti posađena stabla, postavit će se klupe za odmor i koševi za smeće.

-Naša je vizija povezati tri jezera; Vukovinsko jezero, Ježevo i Jezero Čiče čime će staza doći do onog dijela koji smo pročisti proljetos. To će onda biti jedna lijepa cjelina za rekreaciju građana- otkrio je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta “Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području Grada Velike Gorice“ je nešto više od 6,3 milijuna kuna, pri čemu bespovratna EU sredstva iznose 5,4 milijuna kuna, dok se ostatak financira iz gradskog proračuna.

Objava POBOLJŠANJE SUSTAVA BICIKLISTIČKE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJU VELIKE GORICE: Do proljeća biciklistička staza od Velike Gorice do Starog Čiča pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.