Prijava

Vaša prijava

Uhićen 48-godišnjak koji je u Novom Čiču pokušao ubiti policajca

[]

Uz kaznenu prijavu za pokušaj teškog ubojstva u policijskom pritvoru završio je 48-godišnjak uhićen u srijedu u Zagrebu zbog sumnje da je 12. prosinca, na makadamskoj cesti u Novom Čiču, pokušao ubiti policajca naletjevši na njega svojim Audijem.

Policija je izvijestila kako je do naleta automobilom, koji su u prijavi okarakterizirali kao pokušaj teškog ubojstva, došlo nakon što su policajci iz mobilne jedinice za nadzor granice u Novom Čiču pokušali svjetlosnim signalima zaustaviti Audi zagrebačkih oznaka.

U trenutku kada je policajac izašao iz službenog vozila, tada još uvijek nepoznati vozač je Audijem naglo krenuo prema njemu. No, policajac je uspio izbjeći nalet vozila skočivši u stranu, nakon čega je drugi policajac ispalio nekoliko hitaca prema gumama automobila kako bi spriječio bijeg. Kako u tome nije uspio, vozač je pobjegao, dodaje policija.

Policijska uprava zagrebačka ističe da su u srijedu na Aveniji Marina Držića uhitili 48-godišnjaka kojeg se dovodi u vezu s pokušajem teškog ubojstva policajca. U međuvremenu je, nadodaje policija, pronađen i njegov Audi. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Objava Uhićen 48-godišnjak koji je u Novom Čiču pokušao ubiti policajca pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.