Prijava

Vaša prijava

FOTO: Dino Bošnjak i Nina Vuković drugo godinu za redom najbolji gorički sportaši, Gorica i Udarnik najbolji u ekipnoj konkurenciji

[]

U predvečerje Badnjaka, u lijepo ispunjenoj Dvorani Gorica proglašeni su najbolji u VG sportu, u tradicionalnom izboru Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice. Uz brojne sportaše, trenere i sportske djelatnike, svečanosti su se uz čelne ljude Zajednice predvođene predsjednikom Goranom Kovačićem i glavnim tajnikom Darkom Blažinčićem odazvali i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa svojim suradnicima zamjenik Nevenom Karasom i predsjednikom Gradskog vijeća Darkom Bekićem, predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović i Mario Makarun, te državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak i Hrvoje Balen, ispred Hrvatskog olimpijskog odbora.

2022. u znaku atletike i rukometa

Godina na izmaku kada je posrijedi velikogorički sport protekla je u dominaciji atletike i rukometa, gdje su postizani značajni državni, ali i međunarodni rezultati. Dino Bošnjak (AK Velika Gorica) konstanta je koja traje. Pobjede na domaćoj sceni više se ni ne broje, kao i titula najuspješnijeg goričkog sportaša, koju je Bošnjak još jednom pospremio u svoje vitrine.

Njemu se s tom laskavom titulom i ove godine pridružila Nina Vuković iz Maraton kluba Velika Gorica, koja je nakon 2021. još jednom najbolja.

Rukomet je ove godine donio najviše razloga za zadovoljstvo kada govorimo o ekipnim sportovima. Nogometaši i košarkaši Gorice malo su usporili, no zato rukometaši Gorice nastavljaju svoj uspješan put. 2022. ostat će upamćena kao godina u kojoj su osvojili četvrto mjesto u Premijer ligi, potvrdili još jednom nastup u Ligi za prvaka, ali i izborili ulazak među 32 najbolje ekipe EHF Euro Cupa. Sjajni rezultati donijeli su im epitet najbolje momčadi, dok je njihov trener Andrija Nikolić, koji je već pune četiri godine za kormilom kluba najbolji trener Velike Gorice za 2022.

U ženskoj konkurenciji najbolje su rukometašice Udarnika iza kojih je uspješna jesen u 2. ŽRL Zapad, gdje su zauzele drugo mjesto, a osim toga Kurilovčanke su izborile i ulazak među 16 najboljih ekipa u Kupu Hrvatske.

Damiru Bošnjaku nagrada za životno djelo

Dobitnik nagrade za životno djelo je uspješni atletski trener Damir Bošnjak, koji se nakon aktivne karijere posvetio trenerskom poslu gdje se naročito istaknuo kao trener u Atletskom klubu Velika Gorica gdje su stasali brojni državni prvaci, među kojima se najviše ističe njegov sin Dino, s kojim vjeruje kako može dosanjati nastup na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Bio bi to kaže idealan scenarij za kraj uspješnog sportskog djelovanja.

Marcelu Brozoviću i Anti Budimiru posebno priznanje

Zajednica športskih udruga nije zaboravila niti na heroje nacije – Vatrene Marcela Brozovića i Antu Budimira, koje su Goričani nedavno dočekali i pljeskom nagradili za broncu na Svjetskom prvenstvu. Tim povodom Zajednica ih je nagradila Posebnim priznanjima za cjelokupnu promociju Velike Gorice i njezina sporta.

Za promidžbu sporta između ostaloga nagrađeni su; Plesni klub Megablast, Para atletski klub Uspon, Sara Habijančić (Taekwondo klub Velika Gorica), Akrobatski rock’n’roll klub Gorica te Plesni par Ema Tot i Andrija Fabijančić (Sportsko plesni klub Vega).

Nogometni klub Meštrica (Prvak 1. ŽNL Istok), Nogometni klub Ban Jelačić (plasman u 4.NL Središta Zagreb) te kadeti i pioniri HNK Gorica (prvaci lige i plasman u 1. HNL) nagrađeni su za posebna dostignuća, dok su posebnu nagradu primili 90-godišnjaci NK Mraclin i NK Ban Jelačić, koji su tijekom 2022. proslavili 90 godina igranja nogometa u Mraclinu i Vukovini.

Da se za budućnost sporta u Velikoj Gorici ne treba brinuti pokazala je kategorija nada godine gdje su brojni mladi sportaši primili nagrade kao poticaj za daljnji rad i treniranje. Ovogodišnji laureati su; Ema Jukić (Karate klub Velika Gorica), Ema Bakula (Taekwondo klub Velika Gorica), Sara Milanović (Ženski rukometni klub Gorica), Ema Jagodić (Ženski rukometni klub Udarnik), Antonio Brletić (Karate klub Centar), Pavle Brnadić (Hrvatski nogometni klub Gorica), Tena Pereković (Judo klub Kokica), Aleksandar Hrženjak (Hrvački klub Velika Gorica 1991.), Niko Cvitaš (Hrvatski rukometni klub Gorica), Adrian Hren (Judo klub Pinky), Antonija Jozepović (Odbojkaški klub Velika Gorica), Bartol Pavelić (Maraton klub Velika Gorica), Roko Župančić (Plesni klub Megablast), Leona Hrvačić i David Kovač Savanović (Akrobatski rock’n’roll klub Gorica) te Vita Kovač i Noa Goleš, Sportsko plesni klub VeGa.

Djelatnici godine su; Gordan Križaj (Plesni klub Megablast), Diana Reščić Breko (Hrvatski odbojkaški klub Gorica), Martina Vugrinović (Ženski rukometni klub Udarnik), Ivana Tolić (Ženski rukometni klub Gorica), Anri Targuš (Hrvački klub Velika Gorica 1991.), Matija Kos (Nogometni klub Mraclin), Marijo Treščec (Nogometni klub Mladost Obrezina), Tomislav Gligora (Nogometni klub Lukavec), Damir Stanilović (Nogometni klub Lomnica), Kristijan Kirinić (Nogometni klub Vatrogasac), Ivan Kovačević (Nogometni klub Turopolje) i Radmila Đuračić (Cheerleading klub Vegasice).

Na svečanosti je već tradicionalno proglašen i najbolji para sportaš. Velimira Šandora, koji je zbog ozljede imao manji broj nastupa, na tronu je zamijenila Nataša Sobočan (Paraatletski klub Uspon).

Krešimir Ačkar: Ulaganje u sport najbolji je odgovor na današnju situaciju

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić istaknuo je kako Velika Gorica ima više od 7 000 sportaša koji djeluju u nekoj od 52 članice, pri čemu nove već kucaju na vrata.

-Sport je bio i ostao najbolji promotor- naglasio je Kovačić, a toga mišljenja je i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

-Hrvatski sport je u rezultatskoj ekspanziji što je nedavno potvrdila i nogometna reprezentacija osvajanjem trećeg mjesta, dok su naši vaterpolisti postali europskim prvacima- istaknuo je Družak, poručivši kako Vlada čvrsto stoji iza sporta i sportaša.
Takva situacija već je godinama prisutna i u Gradu Velikoj Gorici, koji je u svome proračunu za 2023. osigurao sredstva za izgradnju montažne dvorane, a nakon toga predviđena je gradnja dvorane za borilački sport.

-Kada je posrijedi sport naš grad po tom pitanju stoji jako dobro. Usprkos svim poskupljenjima mi nismo odustali od onih benefita koje smo davali sportu. Osim infrastrukturom, sport je potrebno i financijski pratiti tako da za 2024. povećanje je već sada neupitno, jer Zajednica i njezine članice to zavrjeđuju- poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Kako je bilo na svečanosti pogledajte u našoj galeriji fotografija.

Objava FOTO: Dino Bošnjak i Nina Vuković drugo godinu za redom najbolji gorički sportaši, Gorica i Udarnik najbolji u ekipnoj konkurenciji pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.