Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica za vikend u znaku malih životinja: Gotovo tisuću eksponata moći će se vidjeti u holu Srednje škole

[]

U holu Srednje škole Velika Gorica traju posljednje pripreme za 28. Državnu i 16. Županijsku izložbu malih životinja s ocjenjivanjem u organizaciji Društva za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005. Predsjednika udruge, Mihaela Pavišića baš smo zatekli u slaganju stolova i kaveza, u koje će biti smještene izložene životinje.

-Pripreme idu kraju. Već danas popodne stižu prvi eksponati, dok u petak kreće ocjenjivanje. Sve ide svojim tokom- na prvu će predsjednik Društva za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005, Mihael Pavišić.

Kako smo mogli ćuti tijekom tri dana u holu Srednje škole moći će se vidjeti golubovi, perad, kunići, egzotične ptice i terarijske životinje izlagača iz cijele Hrvatske, koji će izložiti gotovo tisuću eksponata.

-Ove godine po prvi puta u sklopu naše izložbe imamo i međunarodnu izložbu engleskih velikih i patuljastih gušana, gdje su hrvatski uzgajatelji među najjačima u svijetu. Ponos naše udruge je turopoljska patuljasta kokoš, koja je u narodu poznata kao Jurek i Katica. Tu je i posavska kukmasta kokoš, za koju je 2022. završen projekt zaštite, koji je trajao četiri godine, čime će ova pasmina vjerujem ući u hrvatski registar izvornih pasmina peradi- ispričao nam je Pavišić.

Izložba se može posjetiti u petak od 15 do 20 sati, u subotu od 8 do 20 sati te u nedjelju od 8 do 13 sati.

-Pozivam sve Turopoljce, Posavce i Brežane da dođu do Srednje škole i dovodu svoju djecu da vide ovaj životinjski svijet, jer nažalost, kod kuće više nemamo krave, pajceke i kokoši što je krasilo svako domaćinstvo. Svi će te nam biti dragi gosti- uputio je poziv svim posjetiteljima predsjednik Društva za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005, Mihael Pavišić.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Objava Velika Gorica za vikend u znaku malih životinja: Gotovo tisuću eksponata moći će se vidjeti u holu Srednje škole pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.