Prijava

Vaša prijava

Andrija Nikolić i četiri Goričana izborila Svjetsko prvenstvo

[]

Hrvatska muška juniorska reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Italiju 33:16 u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i osvojila prvo mjesto te osigurala nastup na tom natjecanju koje će se održati u Njemačkoj i Grčkoj od 20. lipnja do 2. srpnja.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu. U nepunih šest minuta već je stvorila pet pogodaka prednosti i jasno dala do znanja domaćinu da je druga razina od njih. Premda se domaćin sredinom prvoga dijela približio na minus tri, to nije ni malo uzdrmalo našu ekipu. Dapače, serijom od 6 pogodaka za redom na ulasku u posljednjih deset minuta prvoga dijela već su bili na sedam razlike (11:4). I nastavili su puniti mrežu Talijana te su na predahu imali velikih 11 razlike (17:6). Domaća obrana nikako nije mogla pronaći rješenje za naš raspoloženi napad tako da je razlika rasla iz minute u minutu. Nakon 45. minuta, Hrvatska je imala velikih +15 (25:10).

Premda je izbornik Andrija Nikolić promijenio gotovo cijelu postavu, tempo i broj pogodaka razlike nisu pali ni jednog trenutka. Na kraju je to iznosilo +17 (33:16).

Po 6 pogodaka dali su Karlo Jurić i Petar Lulić. Pet puta strijelac je bio Ivan Barbić.

Andrija Nikolić, tako je na najbolji mogući način odradio prvu akciju kao izbornik juniorske reprezentacije, a uz njega su u sastavu bili i Jakov Dujić, Adam Šalić, Rok Malin i Mislav Turčić.

Objava Andrija Nikolić i četiri Goričana izborila Svjetsko prvenstvo pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.