Prijava

Vaša prijava

FOTO: Nogometaši Kupe najveći su promotori svoga kraja

[]

NK Kupa, sportski je ponos Pokupskog. Mali klub velikog srca skupina entuzijasta osnovala je prije 46 godina. Posljednje četiri sezone najuspješnije su u klupskoj povijesti. Posljednje dvije sezone Kupa je dijelom Jedinstvene županijske lige, iz koje su u premijernoj sezoni trebali ispasti, no zahvaljujući reorganizacijama liga uspjeli su opstati. Druga sezona mnogo je uspješnija, te je momčad jesenas skupila 15 bodova (dva manje nego li cijele prošle sezone, op.a).

-Uspjeli smo na našem igralištu u Pokupskom stvoriti sve uvjete za odigravanje utakmica kod kuće. Zahvala načelniku na pomoći, kao i svim udrugama s kojima imamo odličnu suradnju- istaknuo je predsjednik Vlado Pejak, koji je uspio prebroditi prvu godinu predsjedničkog mandata.

-Vidi se da svi podržavamo i vjerujemo u klub, na nama je da to i opravdamo- zaključio je predsjednik.

Uz seniorsku momčad, NK Kupa u natjecanju ima još dvije selekcije – pionire koje vodi Josip Kraljević, koji se poput većine sredina bori s pomanjkanjem djece te juniore koje trenira Miroslav Lukinić.

-Od kad sam ovdje govorim kako će klub opstati ako ima pionire i juniore. Ta su djeca naše zlato i treba ih podržati- istaknuo je Lukinić, rekavši kako juniori u svojoj ligi drže treće mjesto s tri boda manje od vodećeg sastava.

Kad su posrijedi planovi za 2023. moglo se čuti kako će se nastaviti u istom smjeru, a puno uspjeha Kupi su poželjeli sportski prijatelji iz Bune, Mraclina i Turopolja, te Nogometni savez Velike Gorice. Pohvalnim riječima o klubu je govorio i načelnik Božidar Škrinjarić istaknuvši kako je NK Kupa najveći promotor ovog kraja, za kojeg se zahvaljujući njihovim rezultatima posljednjih godina čuje diljem Zagrebačke županije.

Objava FOTO: Nogometaši Kupe najveći su promotori svoga kraja pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.