Prijava

Vaša prijava

Vito Hulina brončani na Grand Prixu Croatia u Samoboru

[]

U vikendu za nama u Samoboru je održan najjači i najmasovniji karate turnir u Hrvatskoj – Grand Prix Croatia na kojem je nastupilo oko 1800 natjecatelja iz 25 država što dovoljno govori o konkurenciji. Ovaj se turnir stoga s pravom naziva “malim Europskim prvenstvom”, jer se održava netom prije Europskog prvenstva za kadete, juniore i U21, a veliki broj osvajača medalja isto ponovi i na Europskom prvenstvu.

Goričan Vito Hulina osvojivši broncu u uzrastu 13-14 godina drugu godinu zaredom završava na postolju ovog turnira, čime potvrđuje svoju kvalitetu na velikim turnirima nakon što je u zadnje dvije godine osvojio naslov prvaka Hrvatske.

-Vito do postolja pobjeđuje predstavnike Ukrajine i BIH, da bi ga u polufinalu zaustavio drugi natjecatelj iz Ukrajine. U meču za broncu pobjeđuje Talijana Fioremista. Vito je velika nada našeg kluba, koji je na ulazu u kadetski uzrast i sigurno će biti jedan od kandidata za nastup na predstojećim najvećim natjecanjima- govori trener u Karate klubu Velika Gorica Goran Živković.

Inače, na turniru u Samoboru nastupilo je 14 goričkih karatista, no samo je Vito uspio doći do pobjedničkog postolja.

-Jako smo sretni što imamo jednu odličnu generaciju mlađih kadeta, kadeta i juniora koji se mogu natjecati ravnopravno s najboljim borcima Europe i Svijeta u svojim uzrastima.
Velika većina naših natjecatelja u vrhu je svojih kategorija u Hrvatskoj i osvajači su medalja na državnim prvenstvima, no još malo nedostaje kako bi se to nastavilo i na međunarodnoj sceni- poručio je Živković.

Objava Vito Hulina brončani na Grand Prixu Croatia u Samoboru pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.