Prijava

Vaša prijava

Kozjača i Čička Poljana dobili novi asfalt, Šiljakovina oproštajnu građevinu na groblju

[]

Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je danas Kozjaču, Šiljakovinu i Čičku Poljanu kako bi se uvjerio u tamo izvedene radove.

Bolja povezanost Kozjače i Kravarskog

U Kozjači je asfaltirana prometnica od igrališta prema Novom Brdu.

-Ova cesta će za gotovo deset kilometara skratiti svim ovim stanovnicima put prema općini Kravarsko. Želim zahvaliti Mjesnom odboru i svim ljudima na strpljenju. Dugo su čekali, ali kao i svi problemi koji su bili pred nama i zadaci, pokušavamo u što kraćem vremenskom roku dati da njih zadovoljavajući odgovor za naše stanovnike- kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Investicija je vrijedna 84 tisuće eura, a nova cesta duga je 665 metara i široka četiri metra.

-Ovo će nam jako puno ublažiti i olakšati put prema Kravarskom, jer Kozjača pripada Župi u Kravarskom, a tu su i opća stomatološka ordinacija, poštanski ured, kao i škola-naglasio je predsjednik MO Kozjača Damir Pukšić.

Groblje u Šiljakovini dobilo oproštajnu građevinu

Na groblju u Šiljakovini nakon više od pola stoljeća postavljena je oproštajna građevina.

-Sada se možemo dostojanstveno oprostiti od naših najmilijih. Naravno da su i naši sugrađani zbog toga zadovoljni. Zahvaljujemo gradonačelniku i njegovim suradnicima na uloženom trudu- istaknuo je predsjednik MO Šiljakovina Dražen Lučan.

Gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar podsjetio je da je 1971. godine na ovom groblju bio prvi pogreb.

-Ovdje smo prošle godine preasfaltirali pristup, postavili tvrde podloge na kojima kao završetak dolazi ova oproštajna građevina- kazao je gradonačelnik za obilaska radova.

Novi asfalt dobila i Čička Poljana

Osim Kozjače, novi asfalt dobila je i Čička Poljana, gdje je asfaltirana cesta u duljini od 550 metara i širine 3,5 metra. Osim toga izrađene su bankine te je postavljena vertikalna signalizacija.

-Ono što želim odmah reći svim ovim građanima koji će osjetiti benefite ove komunalne infrastructure da im zahvaljujem na strpljivosti što su čekali toliko dugo ovaj projekt- poručio je gradonačelnik i najavio skorašnje radove na cesti prema Črnkovcu.

Predsjednik Mjesnog odbora Lazina Čička Zoran Zetić zahvalio je gradonačelniku i Gradu što su uslišili njihove molbe, jer sada asfaltirana cesta 40 godina bila je šodrani put.

Objava Kozjača i Čička Poljana dobili novi asfalt, Šiljakovina oproštajnu građevinu na groblju pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.