Prijava

Vaša prijava

FOTO: Obitelj Đuran iz Mraclina proljeće će dočekati u novoj kući


Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine prijepodne je iskoristio za obilazak Turopolja kako bi se osobno na terenu upoznao s dinamikom obnove.

Uoči odlaska na teren zajedno s državnim tajnikom Domagojem Orlićem održao je sastanak s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i njegovim službama kako bi se definirala postojeća situacija i nadolazeći koraci glede ljudi čiji su domovi nastradali u petrinjskom potresu krajem 2020. godine.

-Napredak je vidljiv te izražavamo zadovoljstvo nakon svega što smo čuli- poručio je gradonačelnik Ačkar, koji vjeruje kako će 27 obitelji do zime biti u čvrstim objektima.

-Naš se stav zna da do početka studenoga sve naše sugrađane iz kontejnera zbrinemo temelje jednog od 11 modela stambenog zbrinjavanja- ponovio je ministar Branko Bačić, najavivši za sljedeći tjedan novi sastanak kako bi se sve upoznalo s tim modelima zbrinjavanja.

Završetkom sastanka obiđeno je gradilište obiteljske kuće Đuran u Mraclinu, koja će tijekom ožujka boravak u kontejneru zamijeniti ulaskom u novu kuću, što svi jedva čekaju kazala je Marina Đuran.

-Svi smo jako uzbuđeni. Djeca su jako vesela i ne mogu se dočekati da uđu u svoje nove sobe- rekla je Marina Đuran.

Objava FOTO: Obitelj Đuran iz Mraclina proljeće će dočekati u novoj kući pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.