Prijava

Vaša prijava

FOTO: Tomislav Galeković- Brko proslavio 31 godinu umjetničkog djelovanja


FOTO: Tomislav Galeković- Brko proslavio 31 godinu umjetničkog djelovanja

Poznati mraclinski tekstopisac Tomislav Galeković- Brko u prepunoj dvorani Galženica proslavio je sinoć 31 godinu svog umjetničkog rada, koji je započeo 1987. godine kada je Brko u Snovači stao pred publiku i u dahu odrecitirao Plavu ženu, koja je bila okidač za sve ono što je kasnije nastalo.

Autorska večer „Zato tjeram snove po cesti“ uz stalne Brkine suradnike iz Mraclina, TS Alibi i TS Dučec, okupila je i druge turopoljske i zagrebačke glazbenike koji su u njegovim stihovima pronašli nadahnuće za vlastiti rad.

-Ponosan sam na Alibi s kojim sam osvojio nekoliko nagrada. Veliku suradnju imao sam i s Vladom Smiljanićem s kojim sam radio za Zlatne žice Slavonije i Pitomaču. Radio sam s Mirom Navračićem, Janama, Željkom Sesvečanom i mnogim drugima- ispričao nam je Brko, koji je najponosniji na nagrade koje je osvajao na Velikogoričkom glazbenom festivalu.

-Najdraža nagrada mi je ona publike za nagradu Cigan Janko, te prva nagrada za tekst pjesme Bogat nisem, pa te nemam. Sve su to životne pjesme, pogotovo ova Bogat nisem, pa te nemam, koja je istinita. Tu se radi o jednoj ljubavnoj priči- ispričao nam je Brko.

Bogat nisem, pa te nemam, Moja kuma cvetek lepi, Cigan Janko i mnoge druge pjesme za koje tekst potpisuje Tomislav Galeković mogle su se čuti tijekom lijepe večeri koja nikog u dvorani nije ostavila ravnodušnim, jer bila je to večer u kojoj su se zrakom širile samo pozitivne vibracije.

  • Tomislav Galeković Brko
  • Autorska večer

    Božićna radionica u PŠ Kozjača