Prijava

Vaša prijava

Božidar Prosenjak slavi 50 godina rada


Božidar Prosenjak slavi 50 godina rada

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa suradnicima, dogradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i pročelnikom za društvene djelatnosti Zvonkom Kunićem ugostio je književnika Božidara Prosenjaka koji slavi 50 godina rada. Prosenjak je javnosti najpoznatiji po djelu Divlji konj, no u ovih pedeset godina napisao je šezdesetak raznih književnih djela.

-Boško Prosenjak je svojim je radom začinio naš grad nečime što daje poseban okus i miris i to ne samo u intelektualnom, nego i u rodoljubnom smislu. Ja ga pamtim kao čovjeka koji je radio u našem Narodnom sveučilištu Juraj Kokot, ali i na RVG-u kao novinar i spiker. Međutim, još važnije je što je kao pisac, kao književnik, doprinio tome da Velika Gorica postane prepoznatljiva u Hrvatskoj i šire- kazao je Barišić, dok je Prosenjak kazao kako je on pisac te je svih ovih godina nešto i napisao.

-Bio sam urednik u novinama i na radiju, osnovao sam biblioteku, uređivao knjige i brošure, pisao govore, no Velikogoričaninom sam se u pravom smislu te riječi osjetio onog trenutka kad su po mene došli, jer im je nedostajao jedan u ekipi za nogomet. To je bio trenutak kad sam se osjetio kao domaći- istaknuo je slavljenik Prosenjak.

  • Književnost
  • Božidar Prosenjak
  • Divlji konj