Prijava

Vaša prijava

Gorica preko Splita do polufinala Kupa


Gorica preko Splita do polufinala Kupa

Za senzaciju na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića pobrinuli su se košarkaši Gorice koji su na Gripama svladali domaćina Split sa 71:63. Ovom pobjedom Gorica je ostvarila najveći uspjeh u svojoj pedesetogodišnjoj povijesti, jer danas će njeni igrači po prvi puta zaigrati u polufinalu gdje ih od 19,30 sati očekuje susret protiv branitelja naslova Cedevite.

Split je kontrolirao susret tek u prvoj četvrtini nakon koje su imali vodstvo od 25:21, koje su Goričani anulirali u drugoj četvrtini u kojoj su preuzeli vodstvo koje nisu ispustili do kraja susreta. Štoviše, u posljednjoj četvrtini imali su i dvoznamenkasto vodstvo. Najučinkovitiji igrač u redovima Gorice bio je Ivan Majcunić s 20 poena, a uz njega dvoznamenkasti učinak imao je još i kapetan Ivan Papac koji je ubacio 10 poena.

-Dobro smo se pripremili za utakmicu, primili smo samo 63 poena, a to dovoljno govori koliko smo bili fokusirani. Čestitam svojim momcima na sjajnoj igri i zalaganju. Ja sam im prije utakmice rekao kako je ovo utakmica u kojoj ne mogu izgubiti, već samo pobijediti. Bili smo hrabri, a mene raduje reakcija Ivana Papca koji je inače mirni dečko, a pokazao je tu emociju. Velika pobjeda jedne radišne ekipe, no ja bih ovu pobjedu mijenjao za onu kada budemo dolazili u drugom dijelu prvenstva, jer mi smo u prvenstvu u većim problemima- kazao je na press konferenciji trener Gorice Josip Sesar.

Nakon prospavane noći pred njim i igračima danas je novi izazov- Cedevita.

-Oni su definitivno favoriti. Teško je uopće reći imamo li i kakve bi uopće bile te šanse. Ja ću momcima sugerirati da uživaju u onome što su napravili, a naravno pokušat ćemo parirati što ćemo više moći, pa kuda nas to odvede. Naravno neću se predati pokušat ću sve, no prevelika je razlika- najavio je današnje polufinale Sesar.

U prvom polufinalnom susretu sastaju se Cibona i Zadar, dok nakon njih na parket splitskih Gripa izlaze Cedevita i Gorica.

  • Košarka
  • Kup Krešimira Ćosića
  • KK Gorica