Prijava

Vaša prijava

FOTO: Princ Fašnik preuzeo vlast- započeo 110. Turopoljski fašnik


FOTO: Princ Fašnik preuzeo vlast- započeo 110. Turopoljski fašnik

U Velikoj Gorici danas je i služeno uspostavljena Fašnička republika. Princ Fašnik, Pajcek, Žirek i Luk uzeli su od zamjenika gradonačelnika Krešimira Ačkara ključeve grada čime je započela fašnička vladavina u turopoljskom kraju.

-Još uvijek sam malo pod dojmom, jer vrlo agresivno je Fašnička republika preuzela vlast. Mi ćemo se potruditi da što prije vratimo te ključeve tamo gdje i pripadaju. Tko zna da sam imao malo veću podršku možda im ne bi ni dao ključeve, no u svakom slučaju to je lijepa manifestacija i gesta gdje otvaramo te fašničke dane i izmamljujemo dječje osmjehe- kazao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Uvod u Turopoljski fašnik bila je treća Turopoljska fašnička trka u organizaciji Turističke zajednice Velike Gorice i Maraton kluba Velika Gorica. Pajcek, Žirek i Luk, s tridesetak maskirane djece, njihovih roditelja, baka i djedova su otrčali krug kod Muzeja Turopolja te tako obilježili početak Fašničke republike.

-Princ Fašnik svake godine na prevaru preuzme ključeve grada za koje se i trči ova trka. Iako se trkači trude da ih osvoje, Princ Fašnik prevarom uzme ključeve i vlast, koju će imati do 5. ožujka- rekla je direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić.

Utrka je imala i humanitarnu notu jer se trči za Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, kojima se daje donacija u sportskoj opremi, koju je preuzela predsjednica Marina Drašković.

-Mi smo sretni što nam Turistička zajednica svake godine iznova želi pomoći. Nemam riječi, jer rijetko dolazi samoinicijativan prijedlog za pomoć našem klubu, zbog čega smo im jako zahvalni- istaknula je predsjednica Marina Drašković.

Najbrži na Turopoljskoj fašničkoj utrci kod dječaka su bili Jan Putanec, Petar Jurčević i Enz Šušković, dok su prve tri djevojčice bile Lucija Breljak, Nika Krišto i Dora Tkalec.

  • Turopoljski fašnik
  • Turopoljska fašnička trka
  • Princ Fašnik