Prijava

Vaša prijava

Kreće energetska obnova Osnovne škole Vukovina


Kreće energetska obnova Osnovne škole Vukovina

Osnovna škola Vukovina do jeseni bi trebala poprimiti novi izgled. Zgrada škole koja je izgrađena 1976. godine tijekom ljeta u potpunosti bi se trebala energetski obnoviti, čime će gotovo 600 đaka dobiti kvalitetnije uvjete za školovanje.

-Naša je želja da radovi krenu već krajem školske godine te da se do početka rujna odradi i što više radova, koji će zasigurno potrajati do kraja listopada. Jedna od glavnih mjera koja će se raditi zamjena je pročelja, odnosno stavljanje nove fasade. Osim toga zamijenit će se krovište, kompletna stolarija, uvođenje nove modernije i štedljivije rasvjete, uvođenje novog sustava grijanja, gdje će se stari sustav grijanja na lož ulje zamijeniti peletima, dok će se u dvoranu uvesti podno grijanje- informirao nas je pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije Domagoj Ilečić.

Ovim mjerama škola će dobiti novo lice i bit će modernija i sigurnija za boravak djece.

-Hvala Gradu što nas prati i prepoznaje naše potrebe. Ovo će nam biti veliki poticaj za daljnji rad- istaknuo je ravnatelj škole Damir Bedić.

Ukupna vrijednost projekta je 9,2 milijuna kuna, od čega je 3,7 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osim škole u Vukovini, energetska obnova očekuje i Osnovnu školu Nikole Hribara, gdje je za sljedeći tjedan najavljena uvodna konferencija koja će označiti početak samog projekta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Školstvo
  • OŠ Vukovina
  • Energetska obnova

    Dar školskoj knjižnici