Prijava

Vaša prijava

Uručeni ugovori stipendistima koji će održavati zrakoplovnu tehniku


Uručeni ugovori stipendistima koji će održavati zrakoplovnu tehniku

U Zrakoplovno tehničkoj školi Rudolfa Perešina, pomoćnik ministra obrane za ljudske potencijale Zoran Piličić uručio je ugovore o stipendiranju učenicima koji se obrazuju za deficitarno zanimanje zrakoplovnog tehničara za potrebe Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Ugovore je primilo 13 polaznika škole, među kojima i jedna učenica.

Tom prigodom pomoćnik ministra Piličić izrazio je zadovoljstvo suradnjom i uručivanjem ugovora. Podsjetio je kako je u fokusu sustava uvijek čovjek te kako su sadašnji i budući djelatnici najveća vrijednost obrambenog sustava:

-Jedna od naših najvažnijih zadaće je ulaganje u mlade ljude pa tako i u vas, koji ste naša budućnost i koji ćete jednoga dana održavati svu zrakoplovnu tehniku- kazao je Piličić.

Nazočnima se obratio i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, koji je spomenuo kako je MORH od ranije prepoznat kao dobar poslodavac te istaknuo kako su ugovori o stipendiranju još jedan poticaj mladim naraštajima da svoju karijeru razvijaju u velikoj obitelji pripadnika ratnog zrakoplovstva.

-Raduje nas činjenica da su mladi ljudi prihvatili ponudu MORH-a i odlučili ući u svijet zrakoplovstva, i to u područje zrakoplovne tehnike koja je temelj svakog letenja, a posebice vojnog- zaključio je general Mikić.

Ravnatelj škole Vedran Šarac zahvalio se svim prisutnima i naglasio kako su stipendije nadogradnja dosadašnje suradnje koja se odvija putem praktične nastave koje učenici pohađaju u postrojbama HRZ-a, izrazivši želju za nastavkom suradnje i u budućnosti.

  • Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina
  • MORH