Prijava

Vaša prijava

Učenici Područne škole Rakitovec prikupili najviše starog papira


Učenici matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije, njih preko 20 tisuća, u protekloj su školskoj godini sakupili oko 217 tisuća kilograma starog papira te od sječe spasili sveukupno 4.352 stabla. Akciju provode Zagrebačka županija i tvrtka DS Smith Unijapapir Croatia, a trend se nastavio i ove godine.

Tako su najviše starog papira po učeniku prikupili oni iz PŠ Rakitovec, 527.5 kilograma, njih slijede PŠ Pojatno s 214 kilograma i PŠ Donja Kupčina sa 189 kilograma, a nimalo skroman bio je doprinos područnih škola Buševec, Donja Lomnica, Dubranec i Velševec.

S predstavnicima najboljih škola, u prostorijama PŠ Pojatno, župan Stjepan Kožić uručio je sudionicima akcije poklon pakete informatičke opreme – naime, pametnu dokument kameru i projektor s nosačem.

– Akcijom sakupljanja papira djeca razvijaju svijest da nije svaki otpad smeće, već korisna sirovina koja se recikliranjem može upotrijebiti više puta. Naši školarci su i ove godine projekt sakupljanja starog papira shvatili ozbiljno, oborivši dva rekorda. U ovoj godini sakupili su najviše papira do sad, a u proteklih 7 godina preko milijun kilograma papira, poručio je župna Kožić.

Objava Učenici Područne škole Rakitovec prikupili najviše starog papira pojavila se prvi puta na 01Portal.