Prijava

Vaša prijava

FOTO: ‘Šareni’ sastav Dinama dovoljno jak za šestu pobjedu protiv Gorice


Optimizam Gorice da bi mogao biti prekinut niz prvenstvenih poraza u susretima s Dinamom ugašen je već u prvom poluvremenu s dva pogotka Oršića odnosno Kadziora. Prvi put mreža domaćina zatresla se u 25. minuti nakon duže akcije ‘plave’ momčadi kada je Oršić pogodio donji kut uz bližu vratnicu preko ruke Kahline. Dvije minute kasnije udarac Kadziora odbio se od bloka obrane i završio u rašljama za 0:2.

Početkom drugog poluvremena pojačani pritisak Dinama urodio je trećom loptom u goričkoj mreži nakon udarca iz kuta i odbijanca, ponovljeni ubačaj Oršić je samo dijagonalno proslijedio u dalji kut za 0:3! Domaće to nije posve šokiralo i Lovrić je iz slobodnog udarca u 55.minuti s vrha šesnaesterca s lijeve strane pogodio bliži kut kroz ruke vratara Zagorca i smanjio na 1:3.

Kardinalna pogreška domaće obrane omogućila je razigranom i ubojitom Oršiću da pogodi praznu mrežu u 61. minuti i tako svojim trećim pogotkom povisi na 1:4!! To se dogodilo samo minutu nakon dvostruke izmjene u domaćoj momčadi, koje su napravljene za totalno napadačku igru. Gosti su uspješno čuvali tri gola prednosti sve do 77. minute kada su loše reagirali i Suk je smanjio na 2:4.

Do kraja utakmice i u sudačkoj nadoknadi Gorica nije imala ni sreće da rezultat učini još povoljnijim, jer je Lovrić iz slobodnog udarca pogodio gredu, a udarci iz blizine Suka i Ndiayea nisu bili dovoljno precizni da bi završili u mreži. Na kraju zaslužena pobjeda Dinama (šesta u šest susreta s Goricom), show i hattrick Mislava Oršića te isključenje (drugi žuti) Perića u 89. minuti.

Prva hrvatska liga – 12. kolo
HNK Gorica – GNK Dinamo 2:4 (0:2)
Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 4.200. Petak, 18.10.2019., 18 sati. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Delegat: Ivan Smokrović (Rijeka). Strijelci: 0:1 – Oršić (25), 0:2 – Kadzior (27), 0:3 – Oršić (49), 1:3 – Lovrić (55), 1:4 – Oršić (62), 2:4 – Suk (77).
HNK GORICA: Kahlina, Muhammed, Jovičić,, Čelić (od 87. Periša), Suk, Čabraja, Babec (od 60. Hamad), Marina (od 60. Zwolinski), Lovrić, Čanađija, Ndiaye. Trener: Sergej Jakirović.
GNK DINAMO: Zagorac, Gavranović (od 87. Gvardiol), Gojak, Šitum, Ivanušec, Leovac, Moro, Perić, Dilaver, Kadzior, Oršić (od 65. Kulenović, od 70. Atiemwen). Trener: Nenad Bjelica. 

Objava FOTO: ‘Šareni’ sastav Dinama dovoljno jak za šestu pobjedu protiv Gorice pojavila se prvi puta na 01Portal.