Prijava

Vaša prijava

SAN POSTAO STVARNOST – Novo Čiče dobiva Edukativni kulturni centar


Gradonačelnik Dražen Barišić u nazočnosti suradnika, predsjednika KUD-a Novo Čiče Stipe Duvnjaka te predsjednika Mjesnog odbora Novo Čiče najavio je jutros u Novom Čiču uklanjanje stare učiteljske kuće. Riječ je o kući koja je sagrađena još 1897. godine kao i Stara pučka škola koju je KUD uz pomoć grada obnovio i stavio u funkciju, dok su se s današnjim danom stvorili svi preduvjeti za početak gradnje Edukativnog kulturnog centra Novo Čiče.

Vrijednost radova koje će financirati Grad iznosi 3 milijuna kuna, a završetkom radova dobit će se multifunkcionalna građevina koja će uz centar za preradu lana, imati i smještajne kapacitete, ali i prostor za seminare i edukacije.

-Unutar Edukativnog kulturnog centra osmislit ćemo kvalitetne sadržaje, a težište ćemo staviti na lan, koji je neizostavan dio svake naše narodne nošnje- kazao je gradonačelnik koji vjeruje kako će svi radovi završiti do proljeća 2021. godine.

Cijeli prostor oko Pučke škole već sada ima svoju namjenu, jer vrijedni članovi KUD-a stvorili su etno-selo, gdje se svi posjetitelji mogu upoznati sa životom u ovom kraju.

-Gradnjom ovog centra dobit ćemo ono što smo htjeli, prvenstveno centar za preradu lana za širu regiju, što nam je jako bitno, jer prije dvije godine pokrenuli smo projekt „Od lana do tkana“. Želja nam je kada Centar bude gotov do izvučemo ljude iz grada i dovedemo u naše Etno naselje- poručio je predsjednik KUD-a Novo Čiče Stipo Duvnjak.

Vanjski izgled Centra ostat će isti kao i dosadašnja zgrada, a zahvaljujući Konzervatorima koji su izašli u susret unutrašnjost će doživjeti prenamjenu. 

Objava SAN POSTAO STVARNOST – Novo Čiče dobiva Edukativni kulturni centar pojavila se prvi puta na 01Portal.