Prijava

Vaša prijava

FOTO: DERBI LIŠEN SVAKE NEIZVJESNOSTI – Rukometaši Gorice poigrali se s Dubravom


Rukometaši Gorice lakše od očekivanog slavili su u derbi susretu Paket 24 Premijer lige protiv Dubrave. Konačnih 36:24 u korist domaćeg sastava dovoljno govori kakav je omjer snaga bio na terenu.

Dugo godina, potpisnik ovih redaka prati rukometna zbivanja u goričkom prvoligašu i teško da se može prisjetiti kada je Gorica odigrala ovako dobru i kvalitetnu utakmicu. Bilo je u tom vremenu i možda značajnijih i većih pobjeda, no ovako kvalitetnu partiju momčad nije pružila dugi niz godina.

-Ovo je možda u rangu proljetne utakmice u Varaždinu kada smo stvarno bili dobri- dobacio je dopredsjednik Dražen Bačurin.

Gorica je stvarno večeras bila odlična. Dubrava koja je u Veliku Goricu na ime bolje gol razlike došla kao vodeća momčad. No, na terenu je večeras bila samo jedna momčad. Ona domaćeg sastava koja je od prve minute zaigrala kao u transu, dozvolivši gostima tek početno izjednačenje nakon čega je prednost rasla iz minute u minuta, da bi se na kraju zaustavila na +12 (36:24).

Već nakon trideset minuta igre bilo je evidentno kako će goričkim rukometašima pripasti pobjeda jer već tada su imali vodstvo od 18:9. Možda se u nastavku očekivao pad u igri, no svaki potez koji bi povukao trener Andrija Nikolić, bio je dobitni, jer svatko od igrača na terenu odradio je svoju rolu na zadovoljavajuć način.

-Laganini, barem tako izgleda. Rezultat sve govori. Ni mi sami nismo očekivali da će to tako biti. Čestitam dečkima na vrhunskoj igri. Odigrali smo daleko najbolju obranu ove sezone. Naš trener Andrija Nikolić najzaslužniji je za ovo, jer da njega nema, ne bi bilo niti ovoga sada- kazao je nakon susreta najučinkovitiji domaći igrač, Davor Ćavar.

-Ovo je fenomenalno, nek se samo nastavi ovaj niz dalje. Pretjeranog slavlja nema, jer nas čeka nova utakmica- zaključio je Ćavar koji je susret završio s 11 postignutih zgoditaka.

PAKET 24 PREMIJER LIGA, 8. KOLO
HRK GORICA – RK DUBRAVA 36:24 (18:9)
HRK GORICA: Ceković 4, Zrinušić, Laljek 5, Goričanec 1, Negran 1, Šalić 3, Purić 1, Ćavar 11, Sladoljev, Žarković 1, Kraljević 2, Šafranko 4, Srna, Ćelić, Vrdoljak 2, Gal 1. TRENER: Andrija Nikolić
RK DUBRAVA: Vinković 4, Maričić, Šutalo, Vučelić 5, Godec, Malbašić 2, Mihaljević 2, Javor 1, Marković, Sirotić 4, N. Grahovac 2, D. Grahovac, Kaštelan, Babić 2, Topić 2. TRENER: Krešo Ivanković 

Objava FOTO: DERBI LIŠEN SVAKE NEIZVJESNOSTI – Rukometaši Gorice poigrali se s Dubravom pojavila se prvi puta na 01Portal.