Prijava

Vaša prijava

Posljednje zbogom Stjepanu Kosu – Števek hvala ti za sve


Na mraclinskoj Zgradi sinoć je održan komemorativni skup na kojem su se Stjepana Kosa prisjetili njegovi brojni prijatelji i mještani Mraclina, kolege iz Srednje strukovne škole, stranački kolege i suradnici. Ovo je bila prilika da okupljeni odaju počast preminulom Stjepanu te iskažu svoju zahvalu za sve čime je obogatio njihove živote javlja mraclin.hr.

Stjepan Kos bio je dugogodišnji ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, a na komemoraciji svoja sjećanja s nazočnima podijelio je njegov zamjenik Miroslav Antolčić.

Gotovo punih 25 godina Stjepan se aktivno bavio politikom, problemima društvene zajednice, prvenstveno svog Mraclina, ali cijelog Turopolja. Sve je to radio kao član HSS-a, jedine stranke u kojoj je pripadao od samih početaka. U ime HSS-a Zagrebačke županije skupu se svojim sjećanjem na Stjepana obratila Martina Glasnović.

Stjepan Kos napustio nas je kao aktivni vijećnik Gradskog vijeća Gorice u kojem je svojim raspravama i prijedlozima doprinosio unaprjeđenju života naše zajednice. U svom govoru predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas zahvalio je Stjepanu Kosu za sve dobro kojim je tijekom dugogodišnje političke karijere pridonio našoj Velikoj Gorici i Turopolju.

Tijekom komemoracije, uz nekoliko prigodnih stihova, vokalna skupina Dučeca izvela je prigodnu pjesmu, a tamburaški sastav dva instrumentala – pjesmu koju je posebno volio – „Jedan život malo je“ te „Pjesmu rastanka“. Nakon tužnih taktova brojni su nazočni iskoristili priliku iskazati sućut obitelj Kos te se upisati u knjigu žalosti.

U ime svih udruga i mještana Mraclina skupu se obratio Matija Kos, čiji govor možete pročitati ovdje.

Objava Posljednje zbogom Stjepanu Kosu – Števek hvala ti za sve pojavila se prvi puta na 01Portal.