Prijava

Vaša prijava

Marko Germin: Cilj je Pariz i Europsko prvenstvo, a za dalje ćemo vidjeti


Uz braću Glasnović, Josipa i Antu, dio srebrne reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu bio je i Marko Germin. Germin je dugogodišnji član Streljačkog društva Gord iz Velike Gorice s kojim je osvojio brojna domaća nacionalna prvenstva i Kupove, ali i postigao niz pojedinačnih uspjeha, da bi eto sada dočekao i uspjeh s reprezentacijom.

-Bila je to zaista duga sezona, u kojoj smo imali dosta natjecanja. Krenuli smo tamo od trećeg mjeseca u Meksiku i završili sredinom devetog na Europskom prvenstvu. Očekivali smo da će toliko trajati, s obzirom na to da su se kvote dijelile, pa smo dali maksimum i pokušali na sve moguće načine tu kvotu osvojiti- rekao nam je nakon odrađen humanitarnog turnira u Lukavcu, Germin, kojem je taj nastup došao kao dobar trening.

Bio si dio srebrne reprezentacije koja je osvojila drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Lonatu, čime je Hrvatska ponovno bila na europskom postolju. Nijanse su te dijelile i od finala u pojedinačnoj konkurenciji?

Uspjeli smo čak u prvom dijelu biti prvi s najjačim rezultatom. No, sada se sistem malo promijenio, tako da se ide u međusobne dvoboje za odličja. Super, zadovoljni smo s medaljom. U pojedinačnom plasmanu, malo sreće je zaista falilo, za ulazak u finale. Natjecanje sam završio na nezahvalnom šestom mjestu. Malo nezahvalno, ali što ćeš.

Klupski gledano sezona je bila na zadovoljavajućoj razini.

Klupski gledano bilo je zahtjevno. Neke kolege iz kluba, ‘ajmo reći, nisu mogli biti na svim natjecanjima, tako da, možda smo malo manje bili intenzivni, nego prošlih godina, no sve u svemu sezona je bila zadovoljavajuća.

Nova sezona polako kuca na vrata, iako ova kako kaže Ante Glasnović još uvijek traje. Forma će se zasigurno tempirati za Pariz i Europsko prvenstvo na kojem će se dijeliti jedna kvota za Olimpijske igre.

Treba se sada preko zime fizički dobro pripremiti, malo i odmoriti, a onda ovisno o vremenu kako će dopustiti, krenuti s pucanjima i tražiti onu pravu streljačku formu. Cilj je Pariz, gdje nas trojica koji nismo osvojili kvotu to još možemo učiniti. Nadam se da ću biti dio te ekipe i da ćemo tamo osvojiti odličja, a nadam se da će najbolji od nas isto tako osvojiti kvotu i pridružiti se Josipu Glasnoviću na Olimpijskim igrama.

Objava Marko Germin: Cilj je Pariz i Europsko prvenstvo, a za dalje ćemo vidjeti pojavila se prvi puta na 01Portal.