Prijava

Vaša prijava

Vikend u Velikoj Gorici prepun adventskih događanja


Prosinac u Gorici i ovog vikenda nudi pregršt zanimljivih događanja. U subotu, ispred Muzeja Turopolja u 17 i 19 sati počinje interaktivna predstava za djecu „Baka Zima Klimalić“, dok će najmlađe u 18 sati u Božićnom selu dočekati Djed Božićnjak s darovima. Od 20 sati slijedi koncert grupe Kings.

U nedjelju, dan započinje humanitarnom sarmijadom za sestre Rinčić od 12 sati iza Muzeja Turopolja, dok vas u Božićnom selu od 13 do 18 sati očekuje veliki humanitarni dan u organizaciji VG Legacy koji će skupljati donacije za Dječju bolnicu Srebrenjak.

Već tradicionalno, u nedjelju će Velikom Goricom proći povorka svjetlosti. Okupljanje počinje od 17,30 ispred Crkve NBDM, a u 18 sati palit će se treća svijeća na adventskom vijencu. U 18,30 počinje predstava za djecu „Kako je vilenjak spasio Božić“ nakon koje slijedi podjela darova na glavnoj pozornici, dok će večer će završite u sjajnoj atmosferi Tamburaškog sastava Lajbeki.

Subotom i nedjeljom u Muzeju Turopolja od 16 do 20 sati možete posjetiti PerunBOŽIĆ – čaroliju zaboravljenih priča i narodnih predaja: ambijentalno-kostimirani doživljaj inspiriran adventskim pričama i narodnim predajama Turopolja i bogate hrvatske nematerijalne baštine. Također tijekom cijelog vikenda imate mogućnost uživati u klizanju u božićnom ugođaju, uz kuhano vino, čaj, kobasice i fritule.

Objava Vikend u Velikoj Gorici prepun adventskih događanja pojavila se prvi puta na 01Portal.


Dan otvorenih vrata - 26. 4. 2024.