Prijava

Vaša prijava

Nakon Mraclina Aglomeracija krenula i u Kobiliću


U srijedu su službeno otvaranjem gradilišta u Mraclinu započeli radovi na najvećem komunalnom projektu u Velikoj Gorici, Aglomeraciji, čija je izvedba podijeljena na tri područja.

Nakon Donjeg Turopolja gdje će u narednih 36 mjeseci radove na kanalizacijskoj mreži izvoditi Roco Commerce, danas su otvoreni radovi i na drugom lotu; u Kobiliću, koji obuhvaća područje Posavine s njezinih 13 naselja gdje će radove izvoditi GIP Pionir. 

-Izgradit će se 40 kilometara kanalizacijske mreže, 12 precrpnih stanica, dok kućanstva dobivaju 2 tisuće besplatnih priključaka. Osim toga dobit će se i nove prometnice, a sasvim svime i kvalitetniji uvjeti života- kazao je otvarajući radove gradonačelnik Dražen Barišić.

U tijeku su geodetski radovi i iskolčenje kojima će uskoro krenuti stvarni radovi; odnosno kopanje i polaganje cijevi.

-Ti bi radovi trebali krenuti u prvom kvartalu 2020. godine. Sve mještane ovih naselja molim za strpljenje i razumijevanje, jer radovi će potrajati naredne tri godine. Ono što smo dogovorili s izvođačem je da ćemo krenuti s nekoliko ekipa na ovom području paralelno kako bismo mogli pokriti što je moguće veće područje- ispričao je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac.

Vrijednost radova na ovome lotu je 110 milijuna kuna, a radovi obuhvaćaju naselja Kobilić, Bapče, Drenje, Ščitarjevo, Črnkovec, Lekneno, Trnje, Obrezinu, Novake, Sasi, Selnicu, Malu i Veliku Kosnicu te Petinu.

Objava Nakon Mraclina Aglomeracija krenula i u Kobiliću pojavila se prvi puta na 01Portal.


Sretan Uskrs !