Prijava

Vaša prijava

Turopoljci su navek dobri sa svima


U Velikoj Gorici na jednom mjestu okupili su se gosti i prijatelji lovaca na velikom gostinskom lovu koji je tradicionalno održava koncem siječnja.

LD Srna Velika Gorica već nekoliko godina koncem siječnja poziva prijatelje, drage goste iz drugih društava. Došli su lovci s otoka Krka, iz Kutine, Jezerana u Lici, te okolnih prijateljskih društava. Neizostavan je gost Joško Čupić iz Drniša, te Vlado Kireta u ime Lovačkog saveza sisačke županije. Oni godinama dolaze na ovaj gospodski skup, jer imaju prijatelje diljem Hrvatske.

U lovu na fazane je bila i jedna mlada lovkinja, Valentina Soltan iz Bratine, naravno s ocem lovcem. Oboje su dobri strijelci, neka znaju potencijalni udvarači jedne djevojke. Valentina je pokazala kako se može mjeriti sa starim lovcima, jer joj je i djed lovac.

Josip Jančić Babriga, predsjednik „Srne“ pozdravio je pedesetak nazočnih i naglasio kako će ovo društvo i dalje održavati prijateljske odnose i lovačku tradiciju Turopolja. Lovnik Zlatko Jurmanović podsjetio je lovce na sigurnosna pravila, ali cjelokupan lov je prošao u dobrom ozračju. Samo je glavom platilo na desetke fazana. Lovačke dosjetke pričale su se duboko u noć … (Boris Ćavar)

Objava Turopoljci su navek dobri sa svima pojavila se prvi puta na 01Portal.