Prijava

Vaša prijava

Kurilovčani u treningu već tjedan dana, sutra protiv Lukavca


Proteklog četvrtka trener kurilovečkog trećeligaša Perica Vidak okupio je svoje nogometaše s kojima je započeo s pripremama za proljetni dio prvenstva.

U odnosu na jesen malu promjenu doživio je i stručni stožer u kojem više nema kondicijskog trenera Marija Škrablina koji je s Deanom Klafurićem otišao put Cipra, a na njegovo mjesto doveden je mladi Ivan Zagorec. Što se igračkog kadra tiče momčad su napustili Matej Kelava (Kustošija), Luka Povoljnjak (Vinogradar), Maks Slunjski (Lučko) te Žordić (Polet), dok su angažirani Marko Muhar (Hrvatski dragovoljac), Filip Dianežević (Trnje) te Ivano Čepo (HNK Gorica), a na probi se nalazi i šest igrača.

-Moram reći da su dečki na početak priprema došli u odličnom stanju te su na testiranju potvrdili da su odradili pred pripremni program rada. Dalje nastavljamo u režimu 5+2+1 što znači da ćemo na tjednom bazi odraditi 5 zajedničkih treninga , 2 odvojena situacijska treninga po pozicijama u jutarnjem terminu te utakmicu vikendom dok ćemo nedjeljom uvijek biti slobodni. Trenutno se treninzi odvijaju s 27 igrača i sve ide u najboljem redu po planu i programu- rekao nam je u uvodu trener Perica Vidak koji se osvrnuo i na odlazak bitnih igrača iz udarne postave.

-Činjenica je da su nas napustili neki bitni igrači od kojih je Kelava napravio iskorak u rang više i zaista je tako nešto zaslužio. Povoljnjak i Slunjski su odlučili otići za boljim financijskim uvjetima tako da također nismo željeli nikome raditi probleme oko papira nego smo svima dopustili odlazak. Trenutni prijelazni rok je zaista onaj koji nikako ne štiti igrače i ne dopušta im odlazak ako žele jer klubovi ne dopuštaju igračima da promijene sredinu. Nažalost, tu se ne razmišlja o dobrobiti igrača, iako mi nikako nije jasno zašto zadržavati igrača koji je izrazio želju da promijeni sredinu. Pristupili su nam neki novi igrači i siguran sam da će se uklopiti na najbolji mogući način. Razgovaramo s još nekoliko igrača i nadam se da ćemo u sljedećih nekoliko dana postići dogovor- kaže Vidak.

Jesenas su Kurilovčani odigrali sjajnu polusezonu u kojoj je osvojeno drugo mjesto iza vodećeg Vinogradara koji ima sedam bodova prednosti.

-Momčad je ta koja postavlja ambiciju. Da nismo napravili dobar rezultat u prvom dijelu sezone onda se ni sada ne bi pričalo o mogućnosti borbe za viši rang. Ovako kada se pogleda koliko kvalitetnih pojedinaca dovode ostale momčadi i ulažu velika sredstva čini se kako Kurilovec tu nije aktivan, ali ponovit ću jednu stvar. Kada bi se samo gledala platežna moć klubova onda bi poredak bio znatno drugačiji, jer velika većina klubova u tome dijelu ima veće mogućnosti nego što ih ima Kurilovec. Ipak vrijedi naglasiti da je Kurilovec kao klub izabrao smjer stvaranja i nećemo odstupiti od toga dijela, jer smatram kako je to jedino ispravno. Osobno smatram da su stvaranje ,rad i kolektiv uvijek ispred pojedinca i na takav način ćemo funkcionirati i dalje- o ambicijama će trener.

Prvu od osam prijateljskih utakmica momčad će odraditi sutra protiv Lukavca, nakon čega slijede susreti protiv Dinama II (1. veljače), Kustošije (5. veljače), Dinama (OO) (8. veljače), Sesveta i Zagreba (15. veljače) te Karlovca 1919 i Odre (22. veljače).

-Očekujem da kroz pripremni period podignemo momčad na razinu više i na takav način nastavimo momčadski rast. Kurilovec će i dalje biti momčad koja će biti sposobna odgovoriti svim izazovima- zaključio je trener kurilovečkog trećeligaša Perica Vidak.

Objava Kurilovčani u treningu već tjedan dana, sutra protiv Lukavca pojavila se prvi puta na 01Portal.


Školsko Natjecanje iz informatike-"INFOKUP 2020."

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike