Prijava

Vaša prijava

Tihomir Hubak: Ova cesta bit će spas za Mraclin


U tijeku je izgradnja nove prometnice od velike važnosti za mjesto Mraclin, koja bi po svom dovršetku rasteretila intenzivni promet kroz središte naselja te na adekvatan način povezala tamošnju Industrijsku zonu i odlagalište otpada. Riječ je o projektu nastalom kroz suradnju Grada Velike Gorice i Hrvatskih voda za potrebe kojeg je osigurano 9 milijuna i 200 tisuća kuna, a izvode ga tvrtke VG Komunalac i Lapor.

Cesta će se prostirati na dužini od 1 750 metara, a do sada je izgrađeno nekoliko mostova, uređeni su popratni kanali, utvrđena je posteljica te su napravljene pripreme za asfaltiranje. Dovršetak radova očekuje se u proljeće kada će prometnica biti uklopljena u naselje Mraclin, s jedne strane prema Mraclinskoj Dubravi te u državnu cestu D30 na potezu od nadvožnjaka i skretanja za Radnu zonu Rakitovec do samog ulaza u Buševec.

Stanje na terenu danas je izvidio i gradonačelnik Dražen Barišić.

– Radi se o spoju naselja Mraclin kroz mraclinsko polje prema državnoj cesti D30, točnije prema naselju Buševec. Cesta će za koji mjesec dislocirati teški teretni i veliki promet koji je prolazio kroz samo sjedište naselja i ubuduće generirati bolje i kvalitetnije uređenje Mraclina kroz njihove interne prometnice, pješačke i biciklističke staze, a onda samim time i kvalitetniji život, rekao je Barišić te istaknuo kako je ovaj zahvat izuzetno važan za Mraclin s obzirom na to da se radi o jedinom naselju s razvijenom Industrijskom zonom.

Obilasku se pridružio i predsjednik Mjesnog odbora Mraclin Tihomir Hubak.

– Naši kapaciteti koji trenutno zapošljavaju oko 400 ljudi novom bi cestom imali nesmetani prilaz svojim pogonima i skladištima, a u najvećoj mjeri bi se olakšao promet kroz samo selo Mraclin, gdje dnevno prolazi 200-tinjak teretnih kamiona u oba smjera. Ova cesta bit će spas za Mraclin i nadam se da će do proljeća biti dovršena, komentirao je Hubak. 

Objava Tihomir Hubak: Ova cesta bit će spas za Mraclin pojavila se prvi puta na 01Portal.