Prijava

Vaša prijava

FOTO: Još jedan sjajan Koncert u čast hrvatskim braniteljima


Po 29-ti put u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom održan je Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a, u čast hrvatskim braniteljima. Kao i minulih godina Tamburaškim orkestrom HRT-a ravnao je Siniša Leopold.

Prvi koncert održan je u tajnosti sada već davne 1992. godine, dok su na pokupskom bojištu odjekivale granate. Njima u prkos odzvanjali su zvuci glazbe, a koncert je zahvaljujući entuzijastima održan sve do današnjih dana.

-Ovaj koncert je na ponos svih naših branitelja, jer ovo je jedini pravi način da ih se prisjetimo- istaknuo je načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec, rekavši kako je prvi koncert održan u zimi 1992. godine.

-Sve je bilo u tajnosti i tišini. Nakon toga je bilo sve nekako lakše. Bilo je tada puno prigovora, čak se pokušalo to i spriječiti kako ne bi netko poginuo, no ništa se nije dogodilo tada na tom prvom koncertu- prisjetio se Kolarec prvog koncerta.

Organizator koncerta svih ovih godina je Općina Kravarsko, Zdrug hrvatske obrane „Nikola Šubić Zrinski“, Udruga pripadnika 153. brigade i Radna jedinica Glazba HRT-a, dok je Ministarstvo branitelja pokrovitelj cijelog događanja.

-Jako lijepa manifestacija, jer ovaj koncert okuplja naše branitelje i to je ono što me neizmjerno raduje. I u tim najtežim danima znali smo kako se hrabriti, i zbog toga je jako važno čuvati tradiciju- poručio je ministar Tomo Medved.

Uz tamburaše HRT-a, u Kravarskom su nastupili; Zvonko Kompes, Dražen Lučan-Crta, velečasni Ljubo Vuković, crkveni zbor Župe Uzvišenja Svetog Križa, KUD Kravarsko, Jane, Barbara i Rajko Suhodolčan, Dražen Kurilovčan, Ivana Kindl i Boris Ćiro Gašparac.  

 

Objava FOTO: Još jedan sjajan Koncert u čast hrvatskim braniteljima pojavila se prvi puta na 01Portal.