Prijava

Vaša prijava

Velikogorički dječji vijećnici progovorili o online nastavi i životu za vrijeme pandemije

[]

Dječje gradsko vijeće Velike Gorice sastalo se na virtualnoj platformi kako bi s voditeljicama Arijanom Matagom Tintor i Jelenom Kos prokomentirali prednosti i nedostatke online nastave, način života u situaciji pandemije te o ono što im najviše nedostaje i treba.

Među prednostima novonastale situacije istaknuli su kako si sami mogu organizirati vrijeme, ne moraju svakodnevno nositi 15 kilograma knjiga na leđima i lakše je dobiti dobru ocjenu jer je naglasak stavljen na aktivnosti i istraživačkom radu. Smatraju kako će na ovaj način biti više informatički obrazovani, treba im manje vremena za riješiti dnevne zadatke, dok kod kuće stignu obaviti stvari koje inače u školi ne bi.

U online nastavi, kažu, uspjeh najviše ovisi o samom učeniku kojemu je dana odgovornost da sam sebe obrazuje za što je, pak, potrebna dobra organizacija te upozoravaju kako nemaju svi jednake uvjete.

Što se ostalih nedostataka tiče, poručuju kako pojedini profesori pretjeruju sa zadatcima, a događa se da i ne poštuju satnicu što ih demotivira i stvara pritisak, previše vremena provode pred računalnom te se nerijetko susreću s tehničkim poteškoćama. Također, nedostaju im prijatelji i sve ono što čini “pravu školu”.

Međutim, u jednom su složni, a to je da bi se sa školom trebalo krenuti ili u svibnju ili do kraja nastavne godine ostaviti ovako kako bi se izbjegla moguća zbrka.

Svojim vršnjacima poručuju kako će trenutna situacija proći i da pomaže ako imaju rutinu te nađu balans između obveza i opuštanja. Napominju kako se ne treba opterećivati vijestima i informacijama, ali da je važno pridržavati se pravila.

Naposljetku, otkrili su što će prvo napraviti kada sve ovo završi.

– Grliti se s prijateljima. Ne gledati u ekran 10 sati. Ići u dućan i doći doma i prestati sve dezinficirati. Ići na more, putovati negdje, bilo gdje. Grliti se, grliti, grliti…, što još reći, nego da se i mi povedemo njihovim primjerom.

Objava Velikogorički dječji vijećnici progovorili o online nastavi i životu za vrijeme pandemije pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Zamolba mještanima Velike Mlake i Velikoga Polja