Prijava

Vaša prijava

Usvojen drugi paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima

[]

Na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice koja je održana elektronskim putem usvojen je drugi paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima uslijed epidemije izazvane koronavirusom.

Vijećnici su tako donijeli odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za financiranje tekućeg poslovanja subjekata malog gospodarstva (obrtna sredstva). Za tu su namjenu osigurana sredstva u iznosu od 2.000.000,00 kuna bit će raspodijeljena putem Javnog poziva.

Osigurana je i financijska potpora roditeljima predškolske djece, učenika i studenata koji su dobili otkaz uslijed pandemije COVID-19 u iznosu od 1.000,00 kuna po djetetu.

Donijeta je i odluka prema kojoj se u potpunosti oslobađaju plaćanja komunalne naknade obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe obavljanju poslovne djelatnosti, a kojima je privremeno obustavljen rad. Također, u potpunosti se oslobađaju plaćanja naknade za korištenje javnih površina korisnici javnih površina koji istu nisu u mogućnosti koristiti zbog nastalih okolnosti, a u potpunosti se oslobađaju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Velike Gorice subjekti koji zbog nastalih okolnosti ne obavljaju djelatnost.

Glasovanje i odluke mogu se vidjeti OVDJE, a zapisnik sa sjednice Gradskoga vijeća s komentarima klubova odnosno vijećnika možete pročitati OVDJE.

Objava Usvojen drugi paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.