Prijava

Vaša prijava

FOTO: SRC Udarnik novu će sezonu dočekati u novom ruhu

[]

Prvi dolazak na SRC Udarnik nakon nešto više od mjesec i pol dana bio je i više nego iznenađujući. Mjesto na kojem se okupljaju brojne generacije Kurilovčana, kako sportaša tako i njihovih vjernih pratitelja nije bilo onako „živo“ kao inače. Tek Franc Leder radio je na postavljanju stupova za natkrivanje nove zapadne tribine. Predsjednik Dražen Vujnović, koji nas je dočekao dobacio je kako je Franc tu svaki dan, jer on bez Udarnika ne može.

A da cijeli kompleks bez obzira na vrijeme na doba korone nije usnuo u zimski san, uvjerili smo se odmah po dolasku. Na istočnoj tribini postavljene su nove sjedalice s naslonima, iza gola je postavljeno veliko postolje za reklame po uzoru na Slaven Belupo, a najveći zahvat u koji su se Kurilovčani upustili u prethodnom vremenu bili su radovi na dva pomoćna terena i poligonu, koji se protežu sve do obilaznice. Naravno, tu je i novi semafor donacija bivšeg predsjednika Filipa Gabelice, koji je u funkciji bio u prvoj proljetnoj utakmici, kada je Kurilovec s 2:1 svladao Gaj.

-Iako se lopta zaustavila te nema utakmica i treninga, klub mora i dalje živjeti. Tu ima dosta posla, a u ovo vrijeme kada je sve obustavljeno mi smo se potrudili da napravimo što više toga. Bez obzira na umanjenje financija mi se trudimo da vlastitim radom to kompenziramo- upoznao nas je predsjednik Dražen Vujnović.

Više od 320 sjedećih mjesta na glavnom terenu

SRC Udarnik koji je protekle jeseni dobio novu tribinu sa 157 sjedećih mjesta na zapadu koja će uskoro biti natkrivena, novi komfor ima i na istočnoj tribini, gdje su u međuvremenu zamijenjene sve sjedalice, njih 170. Veliku pomoć klub je u tome imao od HNK Gorice i Ustanove za upravljanjem sportskim objektima, koja im je darovala sjedalice koje su do nedavno bile na Gradskom stadionu.

-Uz te sjedalice, poklonjeni su nam i reflektori koji su na reparaturi, tako da ćemo uskoro moći dodatno osvijetliti naš pomoćni teren- kaže nam predsjednik, koji nam je s ponosom pokazao i buduće pomoćne terene i poligon, koji će se protezati sve do obilaznice.

-Sadašnji tereni s obzirom na rast Škole nogometa nisu nam dostatni, postalo nam je pretijesno za održavanje svih aktivnosti, zbog čega smo se odlučili na ovaj iskorak, gdje su nam uvelike pomogli sponzori; Trgovina Plam i obitelj Kraljević koja nam je izašla u susret kod nabavke trave, obitelj Dijanežević i Autoprijevoz Kotač odradili su nam zemljane radove, a pomogao nam je i Zlatko Križanić i njegova tvrtka Križanić Prom- o odrađenim radovima će Vujnović.

Prije desetak dana na budućim je terenima posijana trava, dočim su sada na redu poslovi zalijevanja i svakodnevnog održavanja, kako bi cijeli proces bio što uspješniji.

Dobri rezultati vratili sjajnu atmosferu

NK Kurilovec danas je stabilan trećeligaš, koji je u trenutku prekida natjecanja bio na diobi drugog mjesta s petrinjskom Mladosti. Oba sastava sakupila su po 33 boda, dok vodeći Vinogradar ima sedam više.

-Taj rezultat ne bi došao bez kvalitetnog rada. Tu se ne smije osporiti rad bivših trenera koji su doveli klub u Treću ligu, kojom sada uspješno korača Perica Vidak. To je dečkom kojega jako cijenim, jer je pošten i predan radu. Taj studiozni rad, kao i momčad koja ga prati to je fenomenalno. Upravo po tome mi smo prepoznatljivi- priča nam dalje naš sugovornik, kojem je žao što je prvenstvo zaustavljeno, jer Kurilovčani su ga otvorili s dvije pobjede.

-Taman smo se zahuktali i sve se zaustavilo. Žao nam je, no to je neka viša sila, gdje smo bili nemoćni. Najbitnije od svega je da na kraju svi budemo zdravi- kaže Vujnović.

Osim po sjajnim rezultatima seniorske momčadi, Kurilovec je unazad deset godina svoj brend izgradio i kroz Alpas cup- turnir limača koji je okupio sve ponajbolje europske momčadi. Nažalost, epidemija COVIDA-19 po svemu sudeći dovela je u znak pitanja i njegovo ovogodišnje 11. izdanje. I sam predsjednik uvjereniji je kako ga neće biti, no ono što ga raduje je to što će Kurilovec u novu sezonu ući u novom ruhu, kada su u pitanju infrastrukturni zahvati.

Objava FOTO: SRC Udarnik novu će sezonu dočekati u novom ruhu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


25. godišnjica Bljeska