Prijava

Vaša prijava

FOTO: U Banu Jelačiću iz Vukovine zapuhali novi vjetrovi

[]

Prije nepunih devet mjeseci županijski prvoligaš iz Vukovine dobio je novu Upravu na čelu s mladim Sašom Matejičićem, čiji je otac, kao i brat ostavili značajan trag u nogometnom klubu iz Vukovine. Novi ljudi označili su i novi zaokret u klupskoj politici, a prvi obrisi već su vidljivi. Klupski objekt u potpunoj je fazi renovaciji gdje se naročito angažirao Ivica Burić, a na svoje je napokon došao i travnjak, koji je u protekla dva mjeseca mirovao, što je iskorišteno za njegovu sanaciju.

Kako je Vukovina provela dane bez nogometa, kakve su daljnje ambicije budući da je momčad prvenstvo Prve županijske lige- Istok završila na prvom mjestu doznali smo u razgovoru s prvim čovjekom kluba Sašom Matejčićem, te trenerom Stivenom Žitnikom, koji se nakon uspješnih epizoda u Dinamo Hidrelu i Mladosti iz Obrezine ponovno vratio u Vukovinu, gdje je uspio u zacrtanom cilju pokušaju povratka u viši rang.

-Kad smo ušli u sezonu pred igrače nije bio stavljen nikakav pritisak. Rekli smo si da idemo pobjeđivati sve, pa do kud nas to odvede. Dečki su to prihvatili bez grča i tu smo gdje jesmo- započeo je razgovor predsjednik Saša Matejčić, kojeg raduje obiteljska atmosfera koja se u proteklom razdoblju stvorila oko kluba.

-Želja nam je da u dogledno vrijeme napravimo naš „zeleni salon“, gdje bi se održavala klupska druženja, kao i roditeljski sastanci svih klupskih generacija- ističe Matejčić, koji vjeruje kako će uspjeti vrati klub na nekadašnju slavu.

Traži se dodatan iskorak

Prvi koraci su napravljeni, jer seniorska je momčad ove sezone ostvarila 13 pobjeda uz dva remija, što joj je prije nego li je prekinuto prvenstvo donijelo prvo mjesto pred susjedima iz Mraclina. Uz seniorsku momčad u natjecanju je bila veteranska momčad te četiri kategorije mladeži, dok bi na jesen trebala u sustavu natjecanja biti još kadetska i juniorska momčad.

-Mi ne mislimo stati. Tko god želi doći dobro je došao. Ja nisam čovjek koji bi bio prosječan, uvijek želim više. Gdje će to biti, to ćemo tek vidjeti- kaže nam Saša, koji bi povodom slavlja naslova prvaka želio u Vukovini ugostiti HNK Goricu.

-Čim mjere popuste i ako budemo proglašeni prvacima vjerujem kako bi onda za to trebali dobiti i pehar, želja nam je da tada u goste pozovemo našeg prvoligaša i odigramo revijalnu utakmicu, kada će oni moći te da svi zajedno proslavimo taj uspjeh. Iako nismo pobijedili na 800 metara, pobijedili smo na 400- dodao je predsjednik vukovinskog kluba.

Jedan od najzaslužnijih za seniorski uspjeh je trener Stiven Žitnik, koji se prošlog ljeta vratio u Vukovinu i u kratkom vremenu uspio ukomponirat momčad koja ove sezone nije doživjela niti jedan poraz.

-Ova period bez nogometa bio mi je doslovno kao bez hrane- uz smiješak će Žitnik, koji ne pamti ovako dugu pauzu u nogometu.

Ipak, kontakt s igračima nije se izgubio.

-Čuli smo se redovno na dnevnoj bazi. U početku ove pandemije, kada je to svima bila nepoznanica jedni druge smo hrabrili kroz našu zajedničku grupu- kaže Stiven, koji jedva čeka da s momčadi nastavi tamo gdje je stao, a to su pobjede, jer njome je momčad i ušla u proljetni nastavak prvenstva, kada je sada već prije više od dva mjeseca svladala Zvekovac.

Žal što nije došlo do derbija u Novoj grabi

-Prema neslužbenim informacija, najvjerojatnije idemo u rang više, što nam je i bio cilj prije početka sezone. Šteta što je došlo do prekida za sve nas, jer dobro smo krenuli u nastavak prvenstva. Zahuktali smo se, no zadesila nas je sudbina kao i ostale klubove. Potpuno zasluženo samo ostvarili taj plasman u ligu više, jer nismo imali niti jedan poraz, a uz to imamo i najbolju gol razliku- nastavio je Žitnik, kojem je naročito žao što nije došlo do utakmice s rivalima iz Mraclina, jer to bi mišljenja je bio praznik nogometa u Novoj grabi.

U dani bez nogometa u Vukovini se nije mirovalo, uz ove infrastrukturne radove nije se mirovalo niti po pitanju igračkog kadra, jer novu sezonu treba dočekati što spremnije, te su već sada napravljeni određeni koraci po pitanju igračkog rostera za novu sezonu.

-Sigurno da nespremni ne idemo dalje. Što će biti dalje, to nitko ne zna s obzirom na ovu situaciju u kojoj se sada nalazimo- zaključio je trener vukovinskih banova Stiven Žitnik.

Objava FOTO: U Banu Jelačiću iz Vukovine zapuhali novi vjetrovi pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.