Prijava

Vaša prijava

Svoja vrata posjetiteljima otvara i Arheološki park Andautonija

[]

Arheološki park Andautonija u Šćitarjevu otvara se sutra, ove godine bez posebne svečanosti otvorenja, a ostaje otvoren do 1. studenoga, do daljnjega bez planiranih radionica i igraonica.

S obzirom na trenutnu specifičnu situaciju financiranja programa u kulturi, ove godine uređenju Parka priključili su se svi djelatnici Arheološkog muzeja u Zagrebu te su zajedničkim snagama uredili Park i pripremili ga za posjetitelje. Radovi su obuhvatili skidanje zimske zaštite (krovića i konstrukcija kojima se tijekom zime natkrivaju osjetljive građevinske strukture kako bi se sačuvale od smrzavice), košenje trave, čišćenje  površina od korova, čišćenje prostora i slično.

Također, zbog trenutne situacije neće se održati manifestacija povodom otvorenja, a za sada se neće održavati niti radionice i igraonice.

– Zbog toga pozivamo posjetitelje da dođu u Arheološki park, razgledaju sačuvane dijelove rimskog grada uz koje se nalaze interpretacijske ploče s raznim informacijama o Andautoniji, istraživanjima i načinu života u rimsko vrijeme te provedu ugodno vrijeme uživajući u prirodi, poručuju iz Arheološkog muzeja.

Arheološki park je otvoren subotom i nedjeljom od 12 do 18 sati. Ulaz u Park je besplatan 16. i 17. svibnja 2020.

Objava Svoja vrata posjetiteljima otvara i Arheološki park Andautonija pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.