Prijava

Vaša prijava

Los Caballeros otvara ovogodišnji 14. Velikogorički brass festival


S početkom lipnja u Velikoj Gorici počinje i glazbeni program 14. Velikogoričkog brass festivala! Otvaranje je 1. lipnja u 20,30 sati u Pučkom otvorenom učilištu, a prvi će na redu biti Mariachi Los Caballeros.

Već puna dva desetljeća popularni Caballerosi predstavljaju glazbenu posebnost na našim, europskim pa i svjetskim prostorima. Dvanaest svirača i pjevača pronose izričaj koji je, i ne tako davno, bio dominantan na hrvatskoj glazbenoj sceni. Los Caballerosi su se priklonili tradicijskoj meksičkoj glazbi čiju vrijednost prepoznaju i hvale i u Meksiku.

Nastupali su, ne jednom, u Guadalajari u koju su bili pozvani na Međunarodni Mariachi i Charerría susret te su tamo svirali s najuglednijim mariachi sastavima svijeta, kao što su Mariachi Vargas de Tecalitlán, Mariachi de América i Los Camperos de Nati Cano. Surađuju i sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Rámonom Vargasom i Stefan Milenković, a svirajući su proputovali gotovo cijeli svijet.

Objava Los Caballeros otvara ovogodišnji 14. Velikogorički brass festival pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.