Prijava

Vaša prijava

Od 21. do 28. lipnja Festival drvenih kapela Sancta Barbara

[]

Festival drvenih kapela Sancta Barbara održat će se od 21. do 28. lipnja na četiri lokacije i s četiri glazbena programa u Velikoj Mlaki, Brestu Pokupskom, Gustelnici i Velikoj Gorici.

Festival počinje u nedjelju 21. lipnja u kapeli sv. Barbare u Velikoj Mlaki koncertom Ansambla Pinocchio, koji će izvesti dio opusa Bachovih arija u kantatama za sopran, flautu i basso continuo na autentičnim instrumentima.

U petak, 26. lipnja na programu je koncert u kapeli sv. Barbare u Brestu Pokupskom, gdje će nastupiti Krešimir Lazar (violončelo) i Krešimir Has (čembalo). Na programu je glazba europskoga baroka (Vivaldi, Corrette, de Fesch, Telemann, Basevi il Cervetto), a čut će se i nekoliko frotola domaćeg renesansnog skladatelja Andrije Motovunjanina.

Nakon toga slijede koncert flautista Danija Bošnjaka u kapeli sv. Padovanskog u Gustelnici i završni koncert festivala u kapeli Ranjenog Isusa u Pleškom polju na kojemu će nastupiti ansambl okupljen pod nazivom Capella Lignum (Drvena kapela).

Objava Od 21. do 28. lipnja Festival drvenih kapela Sancta Barbara pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.