Prijava

Vaša prijava

FOTO: Ministar Božinović upoznat s poviješću Turopolja

[]

U jeku predizborne kampanje nositelj liste HDZ-a za VI. izbornu jedinicu Davor Božinović jutarnje je sate proveo u Velikoj Gorici gdje se susreo s predstavnicima Plemenite opčine Turopoljske koja ga je upoznala sa svojom bogatom poviješću. Između ostaloga ministar je tom prilikom obišao i Muzej Turopolja kao i interpretacijski centar Turističke zajednice Velike Gorice.

-Impresioniran sam i pohvaljujem sve, od Grada do Plemenite opčine Turopoljske čiji članovi nisu dopustili da ova tradicija ode u zaborav. Malo je država koje imaju ovako dugu i raznoliku tradiciju kada govorimo o organizaciji života, kulturnim i pravnim temeljima na kojima su nastali današnji gradovi. Ovim vrijednim i entuzijastičnim ljudima treba pomoći kako bi ova tradicija postala prepoznatljiva i izvan Hrvatske- kazao je ministar Božinović.

Uz ministra Božinovića bili su i gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Krešimir Ačkar te Magdalena Komes.

-Ovo je povijesni trenutak koji Hrvatska ima u Turopolju, odnosno Turopolje ima u Hrvatskoj, pa tako i u svijetu- istaknuo je gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Objava FOTO: Ministar Božinović upoznat s poviješću Turopolja pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.