Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici jednoglasno usvojena treća Strategiju za osobe s invaliditetom

[]

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice jednoglasno je usvojio prijedlog treće Strategije izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom. U prethodnim su inačicama njome postignuti značajni rezultati poput pokretanja savjetovališta i posudionice ortopedskih pomagala, osigurano je dodatno kombi vozilo, uklonjenje su brojne arhitektonske barijere i slično.

Na njoj je radilo oko 80 stručnjaka iz civilnog sektora, socijalne skrbi, zdravstva, gradske uprave i osoba s invaliditetom te ona pokriva 10 područja, 40 mjera i 96 aktivnosti.

– Grad Velika Gorica od 2009. godine sustavno i jednoznačno provodi politiku prema osobama s invaliditetom što je rezultiralo nizom poboljšanja njihovog položaja glede mobilnosti, socijalne uključenosti, sportskih aktivnosti i svih drugih segmenata života, istaknuo je predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice Darko Matić.

Naime, na području Velike Gorice živi preko šest tisuća osoba s invaliditetom, gotovo 10 posto sugrađana.

– Ovaj dokument će dugo prkositi vremenu, ali on ne smije biti mrtvo slovo na papiru, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić najavivši kako će u narednim tjednima sazvati sve skupštine trgovačkih društava od kojih će tražiti izvješća o trenutnom stanju zaposlenih osoba s invaliditetom te točan plan i dinamiku njihova zapošljavanja.

Objava U Velikoj Gorici jednoglasno usvojena treća Strategiju za osobe s invaliditetom pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.