Prijava

Vaša prijava

Kosnica istupila iz Turopoljsko-posavske lige

[]

Po svemu sudeći Malonogometna liga Turopolja i Posavine u drugoj polovici bit će u okrnjenom sastavu. Uoči sedmog kola koje je na rasporedu ove nedjelje u Drnku iz lige je odlučila istupiti momčad Kosnice, koja je kao novak u ligi držala drugu poziciju s bodom zaostatka za vodećim Turopoljem.

Epilog je to nemilih scena s posljednjeg kola odigranog u Vukovini gdje je u publici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna između pojedinih igrača Veleševca i Kosnice. Nakon očitovanja ekipa i svih prikupljenih činjenica od prisutnih sudionika Vodstvo lige je na sastanku održanom 8. srpnja donijelo odluku o sankcioniranju svih sudionika u nemilom incidentu koji se nažalost dogodio.

Zabranom igranja sedam utakmica kažnjeni su Siniša i Igor Ferenček te Stjepan Martinić, što je prema mišljenju vodstva Kosnice prestroga odluka zbog čega su se odlučili istupiti iz lige. Odluku o tome Izvršni odbor MNK Kosnica donio je 9. srpnja.

„Ovom odlukom Malonogometni klub Kosnica izlazi iz daljnjeg natjecanja u Malonogometnoj ligi Turopolja i Posavine zbog neprimjerene odluke i kažnjavaju naša tri igrača koji su bili napadnuti šestog kola MNL TiP i morali su se sami braniti“ stoji u odluci Izvršnog odbora MNK Kosnica.

O svemu navedenom komentar smo odlučili zatražiti i kod voditelja lige Zorana Smrekara koji je istaknuo kako se Vodstvo lige vodilo disciplinskim pravilnikom malonogometne lige, želeći na ovaj način izbjeći dodatne moguće probleme istih igrača na kolima koja su ostala do završetka ovogodišnjeg izdanja lige.

-Nakon primljene odluke predstavnik ekipe Kosnice smatrao je da je kazna neprimjerena i prevelika, jer smatra da igrači njegove ekipe nisu krivi za nemili događaj i najavio je istupanje iz lige što je na kraju i napravio službenim dopisom. Vodstvo lige ovom odlukom ne traži krivca/e već sankcionira sve sudionike u nemilom događaju bez obzira na njihovo ime i prezime jer Liga je iznad bilo kojeg pojedinca ili ekipe. Vodstvu lige je izrazito žao zbog odluke ekipe Kosnice, jer ekipa Kosnice kao ni ekipa Veleševca nisu krive za nemili događaj, no isto tako poštivat ćemo njihovu odluku o istupanju kao što smo poštivali i uzeli njihove molbe za prijem u istu. Vodstvo ovom odlukom daje do znanja svim sudionicima da na sportskim druženjima ovakvog karaktera nema mjesta nikakvom verbalnom, a naročito ne fizičkom prepucavanju- istaknuo je Smrekar.

Objava Kosnica istupila iz Turopoljsko-posavske lige pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.