Prijava

Vaša prijava

Gorički majstori pikada pokorili konkurenciju

[]

Zahvaljujući Ivanu Krushi pikado se kao sport u Veliku Goricu vratio u velikom stilu. Ekipa zaljubljenika u ovaj sport krenula je u tišini iz Chill caffea, gdje je osnovan i pikado klub koji je lani premijerno zaigrao u Trećoj ligi.

U prvoj sezoni ostvaren je ulazak u Drugi rang u kojem je zaigrala najjača postava Chilla. Budući da je interes igrača bivao sve veći osnovana su još dva „bratska kluba“; Chill VG i Chill Out.

Sve njih ove su sezone krasili sjajni rezultati pa je tako Chill osvojio naslov najbolje ekipe u Drugoj ligi i plasman u najviši rang, dok je ekipa Chill Out bio najbolji u Trećoj ligi.

-Bila je to sezona iznad svih očekivanja. I prije pauze zbog korone mi smo imali osiguran naslov, dok je puno neizvjesnije bilo u Trećoj ligi, gdje je Chill Out pobijedio u predzadnjem kolu vodeći Park, dok su naše dvije ekipe međusobno igrale u posljednjem kolu- rekao nam Ivano Krusha kojem je pripao naslov najkorisnijeg igrača Druge lige, dok je Igor Cota bio najkorisniji igrač Treće lige.

No, pojedinačnim priznanjima tu nije bio kraj, jer Zdravko Vučković bio je drugi najkorisniji igrač Druge lige, a Dražen Karnas je bio treći u poretku najkorisnijih igrača Treće lige.

-U dvije smo godine napravili maksimum te smo ušli u Prvu ligu, dok ćemo s dvije igrati u Drugoj, a čak tri ekipe igrat će u Trećoj ligi. Raduje me što smo uspjeli popularizirati ovaj sport kojeg desetak godina u Velikoj Gorici nije bilo na ovom nivou. Sada se sve više ljudi iz svih krajeva Velike Gorice uključuje i igra pikado i organizira turnire u svojim lokalima- priča nam Krusha.

Pred njim i ostalim zaljubljenicima mala je stanka, dok bi već sredinom rujna trebala uslijediti nova ligaška iskušenja u koja će pikadisti Chilla krenuti iz novog prostora koji je uređen samo za natjecateljske mečeve.

-Napravili smo taj svoj kutak koji se svima dopada- ističe Krusha te nas upoznaju kako su s uspjehom i ove godine održali drugu seriju goričkih turnira koja se uz Chill cafe igrala i u Epic Brozo caffeu, koja je okupila osamdesetak igrača.

Objava Gorički majstori pikada pokorili konkurenciju pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.