Prijava

Vaša prijava

Goričkim srednjoškolcima po 1000 kuna novčane naknade

[]

Za jučerašnjeg obilaska Osnovne škole Eugena Kumičića i Osnovne škole Nikole Hribara gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i jednu lijepu vijest kojoj će se najviše obradovati srednjoškolci. Naime, Grad Velika Gorica u svome je proračunu osigurao 2,5 milijuna kuna kako bi svim srednjoškolcima koji imaju prebivalište na području grada mogao isplatiti po 1000 kuna novčane naknade.

-Oni će si s tom stipendijom moći olakšati početak nove školske godine; kupiti materijale ili bilo što drugo što im je potrebno za školovanje- istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Prijave će se pripremati od 1. rujna, a uz zahtjev će trebati priložiti potvrdu da srednjoškolac ima prebivalište na području grada, presliku kartice tekućeg žiro računa te dokaz o redovnom pohađanju srednje škole.

-Mi kontinuirano financiramo stipendije i to srednjoškolcima 500 kuna, a studentima 1000 kuna mjesečno. Grad također dodjeljuje i jednokratne novčane pomoći za pomoć u školstvu od 1000 do 3000 kuna, ovisno o uvjetima koji su propisani pravilnikom- kazao je gradonačelnik.

Zahtjev za isplatu učenicima bit će dostupan od 1. rujna i objavit će se na službenoj stranici grada Velike Gorice.

Objava Goričkim srednjoškolcima po 1000 kuna novčane naknade pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.