Prijava

Vaša prijava

FOTO: Bogat sportski tjedan za Atletski klub Martin Dugo Selo

[]

Atletski klub Martin Dugo Selo mali je klub, s velikim zapaženim uspjesima, i po rezultatima je uz bok onih velikih, poznatijih, razvikanijih klubova. Iako možda više prepoznatljivi širom Hrvatske nego u svojem gradu, mi smo vesela i složna ekipa trkača s područja Dugog Sela, Brckovljana, Zeline i Zagreba. Bez obzira na uvjete treniranja, koji su daleko od onih koje imaju klubovi iste razine rezultata, mi smo i dalje veliki entuzijasti predani trčanju.

Sportski pregled tjedna započinjemo Cestovnom utrkom „Murter-Lovišća-Murter“ koja je održana u 17. kolovoza, na kojoj je utrku od 12 kilometara Neven Matijaš te zauzeo treće mjesto u svojoj dobnoj kategoriji.

Protekle subote, 22. kolovoza održan je „ŽUT 2020“ Žumberačka trail utrka. Na utrci koja prolazi Žumberkom i Samoborskim gorjem sudjelovali su Karola i Ulrich Knüppel u rekreativnoj utrci na 8 kilometara. Dugu utrku duljine 38 kilometara izabrali su Tomislav Poljak i Kristian Pintar. Usprkos teškoj i zahtjevnoj stazi te velikoj vrućini dečki su uspješno završili utrku. Tomislavu je bilo potrebno 5:44:36 te je utrku završio na četvrtom mjestu u kategoriji M40, dok je u istoj kategoriji Kristian s vremenom 6:11:21 zauzeo sedmo mjesto.

Subota poslijepodne bila je rezervirana i za dugoselsku Ljetnu kros ligu „Martin Breg Trk“ na čijem je devetom kolu pobjedu u kategoriji muškaraca odnio Josip Jakšić, a u kategoriji žena Danijela Marijanović. Na dječjim utrkama pobijedili su Lorena Tečić i Lovro Malus (300 m) te Marija Marijanović i Marko Franjković (800 m). Ove subote održat će se zadnje kolo, nakon kojeg slijedi dodjela nagrada za najbolje trkače pojedinačno i ekipno.

Nedjelja 23. kolovoza bila je poseban dan za dugoselski klub i trkače. U Zagrebu je naime održan „5. Zagreb 21“ odnosno Zagrebački proljetni polumaraton. Na utrci polumaratona sudjelovali su; Igor Begović, kojem je ovo ujedno i prvi istrčani službeni polumaraton (1:32:04), Ružica Vidović (1:59:53), Karola Knüppel (2:25:46) i Ulrich Knüppel (2:28:33).
Nakon utrke održano je proglašenje Cestovnog kupa i Cestovne lige za 2019. godinu. Podsjetimo, Atletski klub Martin Dugo Selo u 2019. godini ostvario je velik uspjeh i među brojnim klubovima zauzeo sjajno šesto mjesto Hrvatskog Cestovnog kupa. Dugoselske trkačice i trkači prošle su godine polučili velik uspjeh te su u nedjelju primili i svoje zaslužene nagrade. Nagrađeni su: Željka Valentić (3. mjesto ŽS), Marina Bionda (3. mjesto Ž35), Ružica Vidović (1. mjesto Ž45), Tomislav Poljak (2. mjesto M40), Josip Jakšić (3. mjesto M45) i Neven Matijaš (3. mjesto M50).

-Sva upornost u trčanju, svaka predanost članova, pojedinaca, ali i medija i pokojeg sponzora u potpori dugoselskog trčanja i trkača ovog kluba zaslužuju ponos i pohvalu. No, žalosti nas činjenica da kao šestoplasirani klub u Hrvatskoj u 2019. godini mi smo i dalje klub bez staze, sve potrebne opreme i klupskih prostorija. Žalosti nas i činjenica da roditeljima zainteresiranih i talentiranih mladih trkača svake subote na Ljetnoj kros ligi moramo reći: treniranje u Dugom Selu nije moguće. Međutim, usprkos tome članice i članovi kluba marljivo rade, treniraju i natječu se u nadi da će, prestankom okolnosti i ograničenja uzrokovanih koronavirusom, uspješni rezultati kluba potaknuti stvaranje uvjeta da klub i članovi, trkačice i trkači dobiju sve potrebno i primjereno za daljnji napredak- istaknuli su u Atletskom klubu Martin Dugo Selo.

Objava FOTO: Bogat sportski tjedan za Atletski klub Martin Dugo Selo pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.