Prijava

Vaša prijava

FOTO: Goričani krenuli na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu

[]

Velikogoričani su se i ove godine po 29. puta uputili na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovogodišnje hodočašće izazovnije je nego prijašnjih godina zbog epidemije koronavirusa, zbog čega se svi hodočasnici trebaju pridržavati propisanih uputa. No, bez obzira na to i ove se godine mnoštvo Goričana odlučilo na hodočašće u Mariju Bistricu uz posebnu nakanu – molitvu za prestanak pandemije izazvane korona virusom i što skoriji povratak normalnom životu.

Kolona vjernika tradicionalno je jutros u 5 sati krenula ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije prema Šćitarjevu gdje ove godine nije bilo organiziranog doručka, već je svaki hodočasnik dobio paket s prehrambenih proizvodima i vodom.

-Molimo sve hodočasnike da se drže navedenih uputa, te da ostanu odgovorni i ozbiljni u ovoj situaciji, a da istovremeno s vjerom i zadovoljstvom ostvarimo i naše 29. hodočašće kojim zahvaljujemo što je Velika Gorica ostala očuvana od ratnih razaranja, a sada ćemo moliti i da što bezbolnije prođemo situaciju s korona virusom te da se ista što prije okonča- istaknuo je velečasni Ivan Norbert Koprivec.

Objava FOTO: Goričani krenuli na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.