Prijava

Vaša prijava

FOTO: Tin Kaurić mlađe seniorski prvak Hrvatske u triatlonu

[]

Protekle subote na jezeru Jarun u Zagrebu održano je posljednje treće kolo Hrvatske triatlon lige, ujedno i Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu (750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla i 5 kilometara trčanja).

Broj natjecatelja je bio ograničen na 50, i to tako da je uveden format natjecanja gdje mogu nastupiti isključivo oni sportaši koji su se kvalificirali prema ukupnim brojem bodova, te ostvarenoj poziciji na rang ljestvici. Ovakav format kvalifikacija je uobičajen u međunarodnim triatlon organizacijama diljem svijeta, a tako se vrši selekcija prema kategorijama natjecatelja na temelju ostvarenih rezultata ali i natjecateljskih sposobnosti.

Među natjecateljima bio je i član Triatlon kluba Velika Gorica, Tin Kaurić koji je izvrsnim plivanjem isplivao četvrti, te se držao u vodećoj grupi na biciklu. Pri završetku biciklističkog segmenta uslijedila je napeta borba na trčanju za vodeće pozicije i ukupni plasman. Odličnim rezultatom i plasmanom Tin je potvrdio svoj status reprezentativca, te da je trenutno jedan od najboljih mlađih triatlonaca u Hrvatskoj.

S rezultatom 55:59 Kaurić je osvojio naslov mlađe seniorskog prvaka Hrvatske, dok je u apsolutnom poretku završio na šestom mjestu.

Objava FOTO: Tin Kaurić mlađe seniorski prvak Hrvatske u triatlonu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


-