Prijava

Vaša prijava

MIP skinuo imunitet Draženu Barišiću

[]

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) skinulo je u četvrtak imunitet te dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora za saborske zastupnike Dražena  Barišića  (HDZ), Vinka Grgiću (SDP) i Darka Puljašića (HDZ).

Zahtjev MIP-u za Barišića i Grgića poslalo je Državno odvjetništvo RH nakon što je ranije danas u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a vezano uz malverzacije u tvrtci Janaf, uhićen šef Janafa Dragan Kovačević.

Predmet interesa DORH-a su i dva saborska zastupnika Barišić i Grgić, kojima je poslijepodne MIP skinuo saborski imunitet.

Uskok je ranije u četvrtak potvrdio uhićenje direktora Janafa Dragana Kovačevića ističući da su u tijeku uhićenja više osoba koje se, među ostalim, sumnjiči za trgovanje utecajem, davanje mita i nezakonito pogodovanje.

U priopćenju u kojem ne navodi identitete osumnjičenika, Uskok je dodao da je putem Državnog odvjetništva zatražio od Hrvatskog sabora skidanje imuniteta zastupnika kako bi se provele “zakonom predviđene radnje” nad dvojicom čelnika lokalne samouprave.

Riječ je o HDZ-ovu gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću i SDP-ovom gradonačelniku Nove Gradiške Vinku Grgiću. Obojica su danas medijima kazali da nemaju nikakve veze s korupcijom.

Zahtjev za skidanje imuniteta Draženu Puljašiću, gradonačelniku Požege, DORH je zatražio zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018. zbog krivotvorenja poslovne isprave i subvencijske prijevare.  Postupak je u tijeku, on je već prije dao iskaz i cijelo vrijeme je na slobodi. Imunitet mu se sada skida, jer ga je stekao u međuvremenu kao saborski zastupnik.

Objava MIP skinuo imunitet Draženu Barišiću pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Bikovi naoštrili rogove