Prijava

Vaša prijava

FOTO: Istra 1961 zaustavila gorički niz pobjeda

[]

U susretu 5. kola Prve HNL Gorica i Istra 1961 na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrali su 2-2. Gosti iz Pule dva su puta vodili golovima Vuka (12) i Gržana (76-11m), no domaći su iako s igračem manje u završnici uspjeli osvojiti bod zahvaljujući Špikiću (29) i Delfiju (89).

Istra 1961 povela je u 12. minuti preciznim udarcem Vuka s 12-ak metara nakon što mu je stoper Gorice Steenvoorden glavom spustio loptu na nogu. Gorica je uspjela poravnati u 29. minuti kada je Mitrović lijepo proigrao Špikića koji je sa sedam-osam metara uspio dotaknuti loptu i skrenuti ju van dohvata Majkića.

Novu prednost Istra 1961 je ostvarila ponovno zahvaljujući neopreznosti Steenvoordena. Nizozemac je u 74. minuti u svom kaznenom prostoru srušio Gržana te je sudac Bel pokazao na bijelu točku i isključio Nizozemca. Gržan je bio siguran izvođač najstrože kazne u 76. minuti. Ipak, gosti nisu uspjeli zadržati prednost, u 89. minuti grubo je pogriješio vratar Majkić koji je pokušao izboksati ubačaj Lovrića, no promašio je loptu koju je potom Delfi uspio proslijediti u mrežu.

Ovim rezultatom Gorica više nije stopostotna, dok je Istra 1961 osvojila svoj prvi bod u sezoni. Gorica je ipak preuzela vodstvo na ljestvici barem na dva sata, sada ima 13 bodova, jedan više od Dinama koji na svom terenu protiv Slavena Belupa.

Objava FOTO: Istra 1961 zaustavila gorički niz pobjeda pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.