Prijava

Vaša prijava

SDP Velika Gorica: Koliki je doseg HDZ-ovog načina upravljanja gradom?

[]

Gradska organizacija SDP-a Velike Gorice glede nove situacije u gradu, javnosti se obratila putem priopćenja, koje prenosimo u cijelosti.

“U velikogoričkoj aferi u kojoj glavnu ulogu ima gradonačelnik Dražen Barišić, direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac i vlasnik Elektrocentra Petek USKOK sumnja na korupciju i trgovinu utjecajem u poslovima na pročistaču otpadnih voda i javnoj rasvjeti. No, je li to sve? Grad je 2017. g. s Elektrocentrom Petek zaključio i ugovore o izgradnji bazena (39,5 mil), Centra za posjetitelje (7 mil), pristupne ceste do bazena (skoro 2,0 mil), u 2020. godini za izgradnju reciklažnog dvorišta (3,6 mil), za ulice (2,7 mil)…je li i to dogovarano u Mon amiu, hoćemo li i o tome čitati u medijima?

Elektrocentar Petek nije jedini poslovni partner. Očigledno, nakon uhićenja gradonačelnika Barišića i direktora Jelisavca razložno je sumnjati i u druge poslove javne nabave. VG Vodoopskrba je 2012. i 2013. g. poslovala s društvom Lager Bašić (1,2 mil), onim istim poduzećem za koje je Josipa Rimac „dogovarala“ poslove na vjetroelektrani. Je li i u tom poslu netko trgovao utjecajem?

Postoje i ugovori jednostavne nabave, s malim financijskim iznosima, ali znakoviti. Tako je, primjerice, Grad u 2020. godini zaključio ugovor za izgradnju ograde oko jednog dječjeg igrališta s društvom Turopolje Gradnja. Osnivač i direktor društva je osoba koja ima isto prezime i adresu kao i uhićeni direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac. Je li i to trgovanje utjecajem? Je li to način na koji funkcionira velikogorički HDZ-a?

HDZ šuti. Krešimir Ačkar, predsjednik velikogoričkog HDZ-a i zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec, sada obnašatelj dužnosti gradonačelnika danima se nisu očitovali. Podržava li gradski HDZ korupciju i trgovinu utjecajem? Jesu li iznenađeni? Je li moguće da samo gradonačelnik ima saznanja i nitko drugi? Razmišljaju li isključiti iz članstva gradonačelnika i njegove suradnike?

Dok smo zaokupljeni pandemijom COVIDA19, zakašnjelim mjerama za očuvanje radnih mjesta, dok se javnosti „baca pijesak u oči“ najavama o promjeni imena Trga Maršala Tita, moguća korupcija teška desetke milijuna kuna odvijala se samo nekoliko ulica dalje, u restoranu. Još jednom se potvrdila ona latinska „kruha i igara“.

Naš posao nije optuživati, ali imamo pravo i dužni smo propitivati djelovanje vlasti. Grad je prošlu godinu završio s gubitkom od 36 mil, kreditna zaduženja iznose 82 mil, jamstva 28 mil. A gradonačelnik, direktor gradskog trgovačkog društva i nekoliko službenika su uhićeni su zbog sumnje u korupciju.

Poveznicu je lako pronaći. U svemu tome, gradonačelnik Barišić ne osjeća ni moralnu odgovornost…!!”

Objava SDP Velika Gorica: Koliki je doseg HDZ-ovog načina upravljanja gradom? pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.