Prijava

Vaša prijava

AFERA JANAF: Sve više pokajnika

[]

Nakon što je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac u ponedjeljak prvi priznao krivnju u aferi Janaf i pušten da se brani sa slobode, tijekom dana iz istražnog zatvora izaći će i voditeljica EU projekata Vodoopskrbi Katarina Gašparac te Zvonko Maras iz tvrtke Solarna tehnologija.

Puštanje još dvoje osumnjičenih iz istražnog zatvora u Remetincu Hini je u srijedu potvrđeno na zagrebačkom Županijskom sudu.

Neslužbeno se doznaje da su Jelisavac i Gašparac priznali kako su po nalogu velikogoričkog gradonačelnika i saborskog zastupnika HDZ-a Dražena Barišića namještali natječaj za pročistač otpadnih voda u tom gradu za tvrtku Elektrocentar Petek prvoosumnjičenog Krešu Peteka. Riječ je o projektu čija je vrijednost procijenjena na 97 milijuna kuna, a s Petekom je ugovoren posao za iznos od 148 milijuna kuna.

Pored Jelisavca i Gašparac, krivnju za djela koja mu se stavljaju na teret priznao je i direktor Solarne tehnologije Zvonko Maras, čija je tvrtka bila u zajednici s Petekovim Elektrocentrom.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je na priznanje krivnje spremno još petero osumnjičenika iz afere Janaf.

Objava AFERA JANAF: Sve više pokajnika pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.