Prijava

Vaša prijava

VELIKA GORICA: Aktivnosti i projekti teku predviđenom dinamikom

[]

Grad je u stalnim pregovorima sa sadašnjim prijevoznikom, poručio je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec. Dosadašnji ugovor sa ZET-om produživan je iz jednog mjeseca u drugi, a čemu je, navodi, razlog isključivo bila neprihvatljiva cijena karata. Ugovor, koji je istekao u rujnu, produžen je dodatna tri mjeseca, međutim, umiruje zamjenik, već su započeli pregovori za narednu godinu.

– Pokrenut ćemo postupak izrade analize javnog lokalnog linijskog prijevoza putnika, čija je svrha izbor modela koji će biti financijski održiv i prihvatljiv za sve korisnike, objasnio je Kolarec nadodavši kako se potencijalno davanje koncesije odnosi na lokalne linije koje prometuju unutar administrativnog područja Grada te koje su pod njegovom ingerencijom kao uslužna komunalna djelatnost.

Višić: Aglomeracija nije i neće stati

Na dnevnom se redu, također našla situaciju u VG Vodoopskrbi te kako se ona prelijeva na aktualni projekt Aglomeracije o čemu je govorio novi predsjednik uprave Krunoslav Višić. Prema Višićevim procjenama, poslovanje društva se stabilizira s obzirom na izvanrednu situaciju u kojoj se našlo, kadrovi su dobro posloženi i nastavljen je kontinuitet redovnog poslovanja.

– Moj cilj je prije svega zakonito, što racionalnije i transparentnije voditi poslovanje društva te u tom smislu stojim na raspolaganju i spreman sam odgovarati na sva pitanja.

Takav je slučaj i s projektom Aglomeracije u kojoj, istaknuo je Višić, “radovi ni u kojem trenutku nisu stali niti će stati jer neovisno o kompletnoj situaciji nikome nije u interesu stati s radovima”.

Proračun se othrvao koronavirusu

Utjecaja koronavirusa na gradske financije dotaknula se pročelnica Upravnog odjela za financije Žaneta Štefančić koja je obrazložila izvještaj o izvršenju proračuna u prvih šest mjeseci 2020. godine.

Do sada je ostvareno više od 183 milijuna kuna, dok je u šestomjesečnom razdoblju zabilježen manjak od gotovo 7 milijuna kuna, odnosno 42.7 milijuna kuna kada se tome pridoda preneseni manjak. Razlog tome je prije svega smanjenje prihoda od poreza kao posljedica pada gospodarskih aktivnosti i mjera odgode plaćanja poreznih obveza za vrijeme proglašene epidemije.

– Godina je obilježena odstupanjima kako u ostvarenju prihoda tako i realizaciji rashoda. No, bez obzira na sve okolnosti, uspjeli smo s tim fiskalnim kapacitetom ispuniti sve zadaće koje smo imali u prvom polugodištu te smo omogućili da se aktivnosti i projekti izvršavaju predviđenom dinamikom, rekla je Šefančić, dok je prijedlog prihvatilo 17 vijećnica, a troje je ostalo suzdržano.

Sa 17 glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim usvojen je i zaključak o davanju ovlaštenja zamjeniku gradonačelnika za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnine, a vijećnici su, također dali zeleno svjetlo Akcijskom planu energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama, kao i izmjenama odluka o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja te određivanja mjesta na javno-prometnim površinama na kojima se može obavljati trgovina.

Objava VELIKA GORICA: Aktivnosti i projekti teku predviđenom dinamikom pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.