Prijava

Vaša prijava

Ivan Zagorac: Priča o Domovinskom ratu 153. brigade nije zabavno štivo

[]

Skromnije nego li prijašnjih godina, ove je subote proslavljen dan 153. brigade. Prošlo je punih 29. godina otkako je 3. listopada 1991. godine osnovana brigada, čiji su pripadnici dali itekako značajan doprinos u Domovinskom ratu. 121 branitelj položio je i svoj život, a ovaj dan koji se s posebnim pijetetom obilježava u Velikoj Gorici prilika je da ih se još jednom prisjeti i zahvali na svemu.

-Priča o Domovinskom ratu 153. brigade nije zabavno štivo. To je priča o hrabrosti, patnji i umiranju. To je priča o tome kako se voli domovina- istaknuo je prilikom obraćanja predsjednik Udruge 153. velikogoričke brigade Ivan Zagorac na prigodnoj svečanosti u Spomen domu 153. brigade, gdje ove godine zbog epidemiološke situacije nisu bili učenici goričkih škola.

-Hrvatski je narod kroz povijest prošao velike patnje u težnji za slobodom. U tom ozračju 3. listopada 1991. godine formirana je i naša brigada, koja je na ovim prostorima bila prva obrambena sila koja je spriječila napredovanje neprijatelja prema Zagrebu- kazao je Zagorac uz poruku kako je zadaća svih nas da čuvamo i širimo povijesnu istinu o Domovinskom ratu.

U ime Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda svečanosti je nazočio Ivica Akmadža, dok je ispred Grada 29. obljetnicu čestitao zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

-Jednim zajedništvom došli smo i do ovoga što vidimo danas, a to je da imamo ovaj lijepi Spomen park i Spomen dom u našoj Velikoj Buni- rekao je Kolarec.

Između ostaloga tom je prigodom najavljeno i službeno otvorenje Spomen doma.

Objava Ivan Zagorac: Priča o Domovinskom ratu 153. brigade nije zabavno štivo pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.