Prijava

Vaša prijava

VG CRAFT FESTIVAL: Stampedo, Retrodukcija i pivo iz višekratne plastike

[]

U sklopu Gastra Turopolja 9. i 10. listopada čeka vas i 4. Velikogorički Craft festival pod nazivom “Craft yard B-strana” na kojem sudjeluje sedam pivara s više od 17 stilova pive.
U Goricu stižu Pivovara Hrvačić, Pivovara Mlinarić, Crafter’s Pivovara, Lepi Dečki Brewery, Devetka, Varaždinsko pivo i Medvedgrad Pivovara. Za čagu su zaduženi Stampedo (petak, 9.10) i Retrodukcija (10.10), a novitet je ove godine i taj što će se po prvi puta na manifestaciji u Velikoj Gorici piće točiti u višekratnim plastičnim čašama.

-Posjetitelji će po kaucijskoj cijeni od 10 kuna moći uzeti svoju čašu s dizajnom našeg plavog žapca Jure koju će moći ponovno iskoristiti, a na kraju manifestacije ili vratiti ili ponijeti kući- govore nam organizatori.

EKO KUTAK- Radionice, predstava i humanitarka!
Svoje mjesto na Gastru ima i eko kutak “Ne VGtiraj nego recikliraj” gdje možete sudjelovati na raznim zanimljivim eko radionicama poput one o kućnom komppostiranju ili izradi prirodne kozmetike, a čeka vas i predstava „Uzbuna u Plastičnom carstvu“ u subotu od 17 i nedjelju od 15 sati.

Gospodarski sajam i Humanitarka

Svoje će proizvode u sklopu Gastra predstaviti i domaći obrtnici i izlagači u sklopu 2. Gospodarskog sajma, koji će ponuditi proizvode od meda, zimnicu, ali i fine kolače, suvenire i rukotvorine. Na Gastro stižu i Buvljakuše koje će izložiti second hand odjeću za djecu koju ćete moći povoljnije kupiti, a sav prihod ide u humanitarne svrhe. Re-use suvenire izložit će i velikogorički Centra za odgoj i obrazovanje.

Objava VG CRAFT FESTIVAL: Stampedo, Retrodukcija i pivo iz višekratne plastike pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.